Search by category:
Egyéb kategória

Színes lesz a Művészetek Völgye

Színes lesz a Művészetek Völgye
Juhász Katalin
2022. 02. 20., v – 18:20

2022. február 20., vasárnap – 19:47
Friss ikon
Off

Törzs

Két év kényszerpihenő után, július 22–31. között a korábban megszokottnál is színesebb programot ígérnek a szervezők, zenével, tánccal, színházzal, irodalommal, közös alkotóterekkel. A színpadokon a legkülönfélébb műfajokban szólalnak meg az előadók, fesztiválkedvenc zenekarok és feltörekvők egyaránt. Emellett több ünnepi, jubileumi koncert is tervben van idén, a Parno Graszt például 30. születésnapját ünnepli a fesztiválon.

Az első 400 programot a fesztivál jól szerkesztett, barátságos honlapján találják, mi csupán pár nevet sorolunk fel a zenei palettáról: Hobo, Bohemian Betyars, Blahalouisiana, Csík zenekar, Budapest Bár, Anna and The Barbies, hiperkarma, Margaret Island, 30Y, Dés László és vendégei (Básti Juli és Nagy Ervin), Carson Coma, Aurevoir, Platon Karataev, Fran Palermo. Ezen a tíznapos rendezvényen együtt zsibong a népzene a hiphoppal, világzene a blues-zal, sanzon a dzsesszel, klasszikus zene az alternatív rockzenével. Sok együttes és előadó „nőtt fel” a Művészetek Völgyével együtt, egyre nagyobb helyszíneket megtöltve. Mások, mint például a Kaláka vagy Palya Bea saját hírnevükkel segítettek a közönségcsalogatásban.

Az irodalomkedvelők részt vehetnek Lackfi János Versműhelyein és zenés versrögtönzésein (az idei meghívottak között van Szabó T. Anna és Dragomán György is), vagy benézhetnek Vecsei H. Miklós és a POKET közösségi udvarába, ahol elsősorban az irodalmi és zenés programokra számíthatnak. Az Orlai Produkció, az Art-Színtér és a Proton Színház legjobb előadásait is meghívták a völgybe.

Bevezető

Idén ismét teljes gőzzel zsibong majd a Művészetek Völgye a Balaton-felvidék három községében, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigándpetenden. A fesztivált immár 31. alkalommal rendezik meg, közel 2000 programból választhat a közönség.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment