Search by category:
Egyéb kategória

Változik a szabály, ha Ausztriában tanul a gyermekünk

Változik a szabály, ha Ausztriában tanul a gyermekünk
Sudár Éva
2022. 02. 20., v – 13:35

2022. február 20., vasárnap – 13:35
Friss ikon
Off

Törzs

Szombaton Ausztriában megjelent a beutazási rendelet módosítása – jelezte az Osztrák Szakszervezeti Szövetség. Ez következő változásokat hozza:

Nem csak az ingázóknak, hanem általánosan a 3G szabály lesz érvényes (oltott, gyógyult, tesztelt).
A PCR teszt mellett újra érvényes lesz az antigén teszt is (PCR 72 óra érvényességgel, antigén 24 óra érvényességgel).
Az otthon végzett antigén tesztek továbbra sem érvényesek.
A második és harmadik oltás között vagy gyógyultként első és második oltás közötti minimális időt 120 napról 90 napra csökkentették. Ezzel a szabályozást összhangba hozták az Ausztrián belüli szabályozással.

A 3G általánossá tételével értelmét vesztette, és kikerült a rendeletből az ingázókra vonatkozó rész, vele együtt viszont az iskolás gyermekekre vonatkozó rész is. Így a rendelet módosítása ingázóknál nem jelent semmilyen változást (rájuk eddig is 3G vonatkozott), de a 12 év feletti iskolás gyermekek esetén az iskolai tesztigazolás keddtől nem lesz érvényes, csak akkor, ha megfelel az általános tesztszabályoknak (72 óránál nem régebbi PCR-teszt, 24 óránál nem régebbi antigén-teszt).

„Nem biztos, hogy ez volt a törvényalkotó szándéka, hétfőn igyekszünk egyeztetni a minisztériummal e kérdésben. Szintén nem tisztázott az a kérdés, amely a sajtóban megjelent a beutazás változásával kapcsolatban: eszerint a gyógyultként felvett első oltás érvényessége 270 napról 180 napra csökken keddtől. Ennek a változásnak azonban nincsen nyoma a megjelent rendeletben. Mivel több helyen megjelent ugyanez a hír, elképzelhető, hogy nem sajtóhiba, hanem a törvényből maradt ki véletlenül ez a tervezett változás” – jelezték.

Bevezető
Ausztria |

Ausztriában a 3G általánossá tételével kikerült a rendeletből az ingázókra vonatkozó rész (nekik ez nem jelent változást), vele együtt azonban az iskolás gyermekekre vonatkozó rész is. Így a 12 év feletti iskolás gyermekek esetén az iskolai tesztigazolás keddtől nem lesz érvényes, csak akkor, ha megfelel az általános tesztszabályoknak (72 óránál nem régebbi PCR-teszt, 24 óránál nem régebbi antigén-teszt).

Címkék

Település / hely
Ausztria

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment