Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová Ján Kuciakra és Martina Kušnírovára emlékezett

Čaputová Ján Kuciakra és Martina Kušnírovára emlékezett
Mészáros Richárd
2022. 02. 21., h – 10:26

2022. február 21., hétfő – 10:45
Friss ikon
Off

Törzs

„Négy évvel ezelőtt a társadalom nagy része egyhangúlag egy tisztességes és igazságos Szlovákiát követelt. Ez a követelés a mai napig is érvényes” – közölte az államfő azzal, hogy manapság is erősödik a gyűlölet, a düh és egyre nagyobb a verbális támadások száma. „Ján és Martina esetében is fenyegetések előzték meg a támadást. Ezt még az előtt kell megállítanunk, mielőtt késő lesz, különben Ján és Martina hátrahagyott üzenete hiábavaló lenne” – állapította meg az államfő.

Emlékeztetett: a fiatal párt Ján munkája miatt gyilkolták meg. „Megölték őket, mert Ján korrupciós ügyek és hatalommal való visszaélések feltárásával foglalkozott” – közölte az államfő.

Čaputová fontosnak tartja, hogy a gyilkosság elkövetőit elítélték, ugyanakkor szerinte az igazságossághoz az kell, hogy a megrendelőket is felelősségre vonják.

Bevezető

Zuzana Čaputová államfő hétfőn tiszteletét tette Ján Kuciak meggyilkolt újságíró és jegyese, Martina Kušnírová emléke előtt. Virágokat helyezett el és gyertyát gyújtott a nagymácsédi ház előtt, amelyben a két fiatalt meggyilkolták.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment