Search by category:
Egyéb kategória

Putyin tévébeszédében Ukrajna létét is megkérdőjelezi

Putyin tévébeszédében Ukrajna létét is megkérdőjelezi
Mészáros Richárd
2022. 02. 21., h – 20:14

2022. február 21., hétfő – 20:15
Friss ikon
Off

Törzs

Vlagyimir Putyin ezekben a percekben élőben beszél az orosz állami televízióban. Az elnök a beszéd során Ukrajnát a kommunista Oroszország kreálmányának nevezte, amely az orosz történelem része. Ezen felül a kelet-ukrán területeket ősi orosz területnek nevezte.Putyin beszédében nem egy esetben megkérdőjelezte Ukrajna létét, azt mondta, hogy „Ukrajnát Oroszország hozta létre”, egyben „ősi orosz földnek” nevezte a kelet-ukrajnai területeket. Putyin Lenint bírálta, akit Ukrajna építészének nevezett. Szerinte Lenin ezzel „hátrányos helyzetbe hozta” Oroszországot. A beszéd során több súlyos súlyos kijelentés hangzott el. Putyin felsorolta, mennyire gyenge államalakulat Ukrajna, mennyire rossz állapotban van a gazdasága, szerinte 6 millió ukrán távozott az országból. Az orosz elnök szerint Ukrajnában egyre nő a nacionalisták, a neonácik befolyása. Szerinte Ukrajna sosem volt elég stabil ahhoz, hogy önálló államiság alakuljon ki, ezért mindig külföldi nagyhatalmakra támaszkodik, mint például az Egyesült Államok. Jelenleg is csak egy bábkormány irányítja az országot.

Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácskozást tart a Guardian brit lap értesülései szerint. Szemtanúk látták ma Lloyd Austin védelmi minisztert a Fehér Házban, rajta kívül még Anthony Blinken külügyminiszter és Mark Milley vezérkari főnök is részt vesz az egyeztetésen.

(Portf., hvg, ct24)

Bevezető

Vlagyimir Putyin orosz elnök elismeri a kelet-ukrajnai szakadár területek önállóságát, ezzel pedig háborús ok kerekedhet Ukrajna és Oroszország között. A döntés értelmében Oroszország ezentúl nem Ukrajna részeként, hanem független államként tekint Donyeck és Luhanszk régiókra. Az itt élő szakadárokat orosz erők támogatják. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sidó H. Zoltán

Read More

Post Comment