Search by category:
Egyéb kategória

Téma a VASÁRNAPBAN: A Kuciak-gyilkosságtól napjainkig

Téma a VASÁRNAPBAN: A Kuciak-gyilkosságtól napjainkig
Horváth Bianka
2022. 02. 21., h – 09:33

2022. február 21., hétfő – 09:45
Friss ikon
Off

Törzs

Ehelyett négy év alatt oda jutottunk, hogy Fico ismét esélyes a győzelemre, a parlamentben a vulgáris erőszak uralkodik, a polgárok pedig reményvesztetten nézik, hogyan süllyedünk egyre mélyebbre.

Vajon mi tudna most tömegeket mozgósítani, hogy tiltakozzanak az ellen, ami itt folyik? Mivel mentette fel a kettős gyilkosság megrendelésének vádja alól Marián Kočnert és Alena Zsuzsovát 2020 szeptemberébe a Speciális Bíróság? Mikor kezdődnek újra a tárgyalások? Hogyan változott a szenátus összetétele? Melyik másik üggyel együtt fogja tárgyalni az esetet a Speciális Bíróság? Kikkel tudja elképzelni a kormányzást Fico? A lakosság hány százaléka ellenzi országunk uniós tagságát? Vajon Maroš Žilinka főügyész most miért nem érzi azt, hogy nem hallgathat? Mi vezérli a választók többségét? Mit terveznek Ján Kuciak és Martina Kušnírová nagymácsédi házának helyére?

Vrabec Mária például ezekre a kérdésekre is válaszol legújabb írásában. Elolvasható a már megvásárolható Vasárnapban!

Bevezető

Amikor ez a lapszám megjelenik, pontosan négy éve lesz, hogy Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát meggyilkolták. 2018. február 21-ét írtunk, és sokan naivan abban bíztunk, új időszámítás kezdődik Szlovákiában, több tisztességgel, kevesebb korrupcióval, átláthatóbb igazságszolgáltatással.

Rovatoldalon kiemelt
Kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment