Search by category:
Egyéb kategória

Donyeckből hosszú katonai hadoszlop indult a frontvonalra

Donyeckből hosszú katonai hadoszlop indult a frontvonalra
Hegedűs Norbert
2022. 02. 22., k – 07:44

2022. február 22., kedd – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

Egy helybeli azt mondta a rádiónak, hogy több mint száz egységből állt a hadoszlop, amely Donyeck központjából indult, ráhajtott a Donyeck és Makijivka közötti autópályára, és feltehetően Jaszinuvata település felé tartott. Más szemtanúk szerint a harckocsikból, egyéb páncélozott járművekből és katonákból álló oszlop Donyeck központján éjfél előtt haladt át, és északnyugati irányba tartott, azaz a frontvonal felé. A donyeckiek azt mondták, hogy az elmúlt nyolc év alatt nem láttak ennyi katonát a város utcáin. A szemtanúk elbeszéléseiből nem derült ki, hogy a szakadár erőkhöz tartozó vagy Oroszországból frissen érkezett páncélosokat láttak. Az ukrán fegyveres erők több forrásból is értesültek haditechnika és mozgósított férfiakból álló csapatok mozgásáról több irányból a frontvonal mentén. Egyebek között több ezer mozgósított embert vittek a szakadárok az általuk ellenőrzött Makijivka településen egy üzem területére, ahol fegyvereket és ruházatot osztottak ki nekik.

Miközben az elmúlt hónapokban még a legapróbb orosz csapatmozgásokról is műholdfelvételeket tettek közzé, most viszont csak pár, a Twitteren megjelent, nehezen ellenőrizhető hitelességű videón kívül nincs hír konkrét katonai akciókról. (MTI, 444)

Bevezető

Nagy létszámú hadoszlop indult el a Moszkva által támogatott szakadárok ellenőrzése alatti Donyeck városából a Donyec-medencei frontvonal felé, vagyis az ukrán fegyveres erők állásai irányába – közölték szemtanúk hétfő este az ukrán Szabadság Rádióval.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sidó H. Zoltán

Read More

Post Comment