Search by category:
Egyéb kategória

Ma véget ér a szükségállapot! Ezek az intézkedések maradnak érvényben

Ma véget ér a szükségállapot! Ezek az intézkedések maradnak érvényben
Balaskó Réka
2022. 02. 22., k – 09:35

2022. február 22., kedd – 09:45
Friss ikon
Off

Törzs

A szükségállapot kihirdetésével a kormány kijárási tilalmat is jóváhagyott, ezt azonban január 10-től feloldották, és a szükségállapot határideje is a mai napon lejár. A koalíciós pártok, az SaS és a Za ľudí nem akarják meghosszabbítani, ebben pedig egyetértenek Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszterrel, aki szintén kijelentette, hogy az intézkedést nem tervezik kiterjeszteni.

A járványügyi szabályok azonban továbbra is érvényesek. „A szükségállapot megszűnése után a rendkívüli helyzet továbbra is fennáll. A szabályok alapvetően változatlanok maradnak, kivéve az orvosokra és a hadsereg képviselőire vonatkozó munkakötelezettséget a kiválasztott helyeken” – mondta Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

Továbbá Ján Mikas főhigiénikus valamennyi rendelete hatályban marad. „A Szlovák Közegészségügyi Hivatal a közegészségügy védelméről, támogatásáról és fejlesztéséről szóló törvény alapján ad ki rendeleteket. A bennük elrendelt intézkedések nem kapcsolódnak a szükségállapot időtartamához” – tájékoztatott az ÚVZ kommunikációs osztálya.

Mi lesz a maszkokkal és a Covid-igazolványokkal? Válasz a galériában!

Ma véget ér a szükségállapot! Ezek az intézkedések maradnak érvényben
2022. 02. 22., k – 09:39
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: pluska, tasr

(pluska)

Bevezető

A kormány még november 25-én vezette be a szükégállapotot 90 napra, ez a mai napon azonban véget ér. Nézzük, milyen járványügyi szabályokat kell még betartanunk.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment