Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Utasítsuk el a gyűlöletet, amíg lehet

Čaputová: Utasítsuk el a gyűlöletet, amíg lehet
Mészáros Richárd
2022. 02. 23., sze – 17:16

2022. február 23., szerda – 17:16
Friss ikon
Off

Törzs

Az államfő úgy véli, az elmúlt hetekben Szlovákia elindult egy olyan úton, ahonnan meglehet, nincs vissza út, mert azt már csak a fizikai támadások követhetik.

Čaputová a felhívást harminc másik, a társadalmi élet különböző területein belül tevékenykedő személyiséggel együtt intézte a szlovákiaiakhoz.

„Láthatjuk, hogy nem állunk messze attól, hogy azok az emberek, akik a lehető legjobb tudásuk szerint végzik a munkájukat, nem érezhetik magukat biztonságban otthon sem. Orvosok, tudósok, rendőrök, mentősök, politikusok, képviselők” – jelentette ki a köztársasági elnök.

Az államfő ezért felszólította a szlovákiaiakat a kölcsönös tiszteletadásra. Mint mondta, mindent el kell követni annak érdekében, hogy elérjük a békét.

Úgy véli, a szemléletbeli különbségekre mint lehetőségre kellene tekintenünk. „A társadalomra is azok a szabályok érvényesek, amelyek a családokra és az interperszonális kapcsolatokra. A problémák egészen addig nem fajulnak válsággá, amíg kölcsönös tisztelettel tudunk róluk beszélni. Mert amikor beszélgetünk, nem csak más véleményét hallgatjuk, hanem látjuk mögötte az embert is” – mondta.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő felszólította az állampolgárokat arra, hogy utasítsák el a gyűlöletet. Szeretné, ha a tisztesség számítana a normának Szlovákiában.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment