Search by category:
Egyéb kategória

A szlovák ellenzék egy része elítélte az Ukrajna elleni orosz inváziót

A szlovák ellenzék egy része elítélte az Ukrajna elleni orosz inváziót
Czímer Gábor
2022. 02. 24., cs – 11:31

2022. február 24., csütörtök – 12:34
Friss ikon
Off

Törzs

„A Hlas egyértelműen elítéli az Ukrajna elleni orosz támadást” – írja Peter Pellegrini ellenzékben lévő pártja a rövid közleményében. Álláspontjuk lényegében a szlovák külügyminiszer véleményével egyezik, mi szerint az orosz invázió egy precedens nélküli tett, amely megszegi a nemzetközi jog alapelveit, és az ENSZ alapokmányát. „Szolidaritást vállalunk Ukrajnával, amely az utolsó pillanatig a helyzet nyugodt megoldására törekedett” – írja közvélemény-kutatások szerint legtámogatottabb hazai párt.

Az ugyancsak ellenzéki Smer cikkünk megjelenéséig nem adott ki a témában központi közleményt. Mindössze a párt EP-képviselője Monika Beňová tett közzé egy nyilatkozatot a saját nevében. Ebben azt írja, Vlagyimir Putyin gyors és kemény reakciót érdemel, és támogatni fog minden uniós szankciót, amely az orosz elnök ellen irányul. Kiáll Ukrajna mellett és rámutat, az EU-nak és a NATO-nak mihamarabb lépnie kell.

A szintén ellenzékben lévő szélsőjobboldali és egyben oroszbarát ĽSNS parlamenti képviselője, Martin Beluský azt közölte, semmilyen körülmények között nem értenek egyet az Ukrajna elleni támadással. Egyben szerinte Szlovákia katonai semlegességére lenne szükség. A szintén szélsőjobboldali Republika párt cikkünk megjelenéséig még nem juttatott el közleményt a hírügynökségekhez.

Bevezető
Pozsony |

A Hals egyértelműen elítélte az Ukrajna elleni támadást. A Smer egyelőre nem reagált az eseményekre, csak az egyik EP-képviselőjük adott közre egy nyilatkozatot, amelyben Oroszország elleni kemény szankciókat sürget.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment