Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Segíteni fogjuk Ukrajnát

Čaputová: Segíteni fogjuk Ukrajnát
Czímer Gábor
2022. 02. 24., cs – 12:59

2022. február 24., csütörtök – 13:08
Friss ikon
Off

Törzs

Rámutatott, Ukrajna teljes területét orosz támadások érik. „Putyin elnök úgy döntött, átülteti az elfogadhatatlan területi és politikai ambícióit. Megtámadta a gyengébbet, akinek egyedüli vétke az volt, hogy békésen, a saját elképzelései szerint szeretett volna élni, ép úgy, mint a többi nemzet” – mondta az államfő. Hozzátette, ennek a háborúnak minden áldozatáért Vlagyimir Putyin orosz elnök a felelős.

Čaputová kijelentette, Ukrajnának jogában áll megvédenie magát. „Magunk sem tennénk másként” – tette hozzá azzal, hogy Szlovákia élesen elítéli az orosz agressziót és kiáll az ukrán nép mellett. „NATO és uniós szövetségeseinkkel együtt készek vagyunk arra, hogy segítséget nyújtsunk Ukrajnának a konfliktus befejezése és az emberi életek védelme érdekében” – jelentette ki az államfő.

A köztársasági elnök arról is beszélt, hogy Szlovákia területi egységét nem fenyegeti közvetlen veszély. Hangsúlyozta, hogy az ország polgárainak szabadsága annak köszönhető, hogy a nyugati szövetségi rendszer részei vagyunk, de arról is beszélt, ez a rendszer véd minket az olyan agressziótól, mint ami jelenleg Ukrajnát éri. Arra is emlékeztetett, Moszkva követelései között olyan is szerepel, amely gyengítené Szlovákia szuverenitását.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová köztársasági elnök a kormányfővel, a védelmi- és a külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta, Szlovákia a szövetségeseivel együtt segíteni fogja Ukrajnát a konfliktus befejezésében.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment