Search by category:
Egyéb kategória

Miért nem fél Putyin a nyugat reakciójától? A szakértő válaszolt

Miért nem fél Putyin a nyugat reakciójától? A szakértő válaszolt
Balaskó Réka
2022. 02. 24., cs – 09:35

2022. február 24., csütörtök – 09:45
Friss ikon
Off

Törzs

„Oroszország tisztában van azzal, hogy megengedheti magának a bekeményítést, és jól tudja, az Ukrajnába és az oroszlakta területekre való további terjeszkedés nem fog akadályokba ütközni az EU és a NATO részéről” – mondta az elemző a pluska.sk-nak, hozzátéve, hogy a NATO-nak nincs joga harcolni Ukrajnáért, hiszen az nem tartozik hozzájuk.

A szakértő szerint az orosz hadsereg mindig talál majd okot a további előrenyomulásra. Oroszországnak azonban állítólag azért kellett gyorsan cselekednie, mivel az ukrán fegyveres erők az utóbbi időben egyre fejlődtek. „Amit Ukrajnában látunk, az egy nagyon felerősödött nacionalizmus pozitív értelemben, mint a hazafiság és a készség arra, hogy védekezzenek az oroszok ellen, amint azok más területekre is eljutnak” – mondta a szakértő tegnap, egy nappal Ukrajna lerohanása előtt.

A szakértő szerint: „Az országok keményebb szankciókat fognak bejelenteni, de ez Oroszországot nem nagyon érdekli, mert tudja, hogy az EU, és így Szlovákia is függ az Oroszországból származó nyersanyagoktól”. Az elemező elmondta, Oroszország lakosságának többsége nem ellenzi, hogy újabb területeket szerezzenek az „őshazában”: „Végül is maga Putyin kérdőjelezte meg az ukrán nemzet létét. Maguk az oroszok az ukrán nyelvet az orosz nyelv egyfajta változatának tartják.”

(pluska)

Bevezető

Oroszország a kora reggeli órákban megtámadta Ukrajnát. Ivo Samson biztonsági elemző már a Krím megszállása után felvetette, Oroszország nem biztos, hogy ezzel megelégszik.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment