Search by category:
Egyéb kategória

Segítséget kértek a Kijevben focizó brazilok

Segítséget kértek a Kijevben focizó brazilok
Elek Zoltán
2022. 02. 24., cs – 17:04

2022. február 24., csütörtök – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

Az Ukrán Labdarúgó-szövetség döntése értelmében a téli szünet után pénteken nem folytatódik az élvonalbeli pontvadászat. A 16 csapatos bajnokságban 18 forduló után a Sahtar Donyeck áll az élen a Dinamo Kijev előtt. Az említett két csapat brazil játékosai a közösségi médiában kértek segítséget, hogy családjukkal elhagyhassák az országot. „Kétségbeejtő a helyzet. Kérem tegyék közzé ezt a videót, hogy eljusson a kormányhoz. A határok le vannak zárva, nincs üzemanyag, lassan élelem és pénz sem lesz” – mondta egy Twitter-videóban Junior Moraes, a Sahtar csatára. A brazil születésű futballista már ukrán állampolgárként 11 mérkőzésen játszott a válogatottban is. A donyecki csapat a kelet-ukrajnai háború miatt még 2014-ben Kijevbe költözött.

Jogadores brasileiros do Shakhtar e do Dínamo estão reunidos com as famílias em um hotel de Kiev. Acabaram de gravar esse vídeo pedindo ajuda das autoridades brasileiras para deixar o país. pic.twitter.com/7ah1RuKGo2— Arthur Quezada (@ArthurQuezada) February 24, 2022

Egyre több hír szól arról is, hogy elmaradhat a Forma–1-es Orosz Nagydíj. Az F1 egy közelményében egyelőre nem kommentálta a szeptemberre tervezett verseny helyzetét, de kiemelte, fokozott figyelemmel kísérik az orosz–ukrán konfliktus alakulását.

Bevezető

Az orosz–ukrán helyzet miatt veszélybe került a Szocsiban rendezendő Forma–1-es futam, Ukrajnában pedig felfüggesztették a labdarúgó-bajnokságokat.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Elek Zoltán

Read More

Post Comment