Search by category:
Egyéb kategória

Vámosszabadi egyelőre nincs terítéken

Vámosszabadi egyelőre nincs terítéken
Sudár Éva
2022. 02. 25., p – 10:25

2022. február 25., péntek – 10:25
Friss ikon
Off

Törzs

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs döntött arról, hogy Magyarország védelmet nyújt az ukrajnai menekülteknek (kárpátaljai magyaroknak és ukrán állampolgároknak egyaránt). Ők a kérelmüket Magyarországon is benyújthatják, az erről szóló kormánydöntések már meg is jelentek a Magyar Közlönyben: 

Az Ukrajna területéről érkező ukrán állampolgárok, illetve az Ukrajna területén jogszerűen tartózkodó ukrán állampolgársággal nem rendelkező személyek Magyarországon is benyújthatják menekültügyi kérelmüket, és a magyar hatóság ideiglenes védelemre jogosultként ismeri el őket.  

Több ezer ember indult útnak Ukrajnából, többségük azonban – legalábbis a sajtónak nyilatkozók az mondják – olyan rokonokhoz érkeznek, akik már Magyarországon élnek. Természetesen vannak, akiknek ez a kiváltság sem jár, őket a magyar állam segíteni fogja.  

Szinte automatikusan felvetődött a menekülttáborok szerepe, köztük a Vámosszabadi Befogadó Állomásé is. A Győri Új Szó biztos forrásból úgy értesült, hogy egyelőre nincs a kijelölt helyek között a Győr melletti, a szlovák határhoz közeli tábor, ahogy maga Győr-Moson-Sopron megye sem. Ezzel szemben Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár és Borsod-Abaúj-Zemplén megyét kinevezték a feladatra, hogy az érkező menekülthullámot kezelje és fogadja.  

Bevezető
Vámosszabadi |

Nincs mozgolódás a Vámosszabadi Befogadó Állomáson, a Győri Új Szó információi szerint egyelőre nem is jelölték ki, mint olyan helyet, ahol az Ukrajnából érkezőket elszállásolják.

Címkék

Település / hely
Vámosszabadi

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment