Search by category:
Egyéb kategória

A rendőrség szerint az orosz titkosszolgálatok az interneten támadhatnak Szlovákiára

A rendőrség szerint az orosz titkosszolgálatok az interneten támadhatnak Szlovákiára
Balaskó Réka
2022. 02. 26., szo – 15:50

2022. február 26., szombat – 16:15
Friss ikon
Off

Törzs

A rendőrség először is azt javasolja, hogy ellenőrizze, kitől kapott e-mailt vagy az üzenetet, és hogy a feladó címe hiteles-e. Figyelmezteti az embereket, hogy ne kattintsanak ismeretlen feladóktól származó webes linkekre. „Ha a barátja is arra biztatja és ösztönzi, hogy kattintson az általa küldött linkre, legyen óvatos – előfordulhat, hogy hackerek feltörték a fiókját, és a lezárt linket egy barát nevében küldik” – írja a rendőrség. Tanácsolják, hogy ahol csak lehet, használjanak kétfaktoros hitelesítést a bejelentkezéskor. Ez azt jelenti, hogy az e-mail cím és a jelszó megadása után az alkalmazás felszólítja őket, hogy adjanak meg egy kódot, amely a telefonszámukra érkezik.

A Facebook-oldalak kezelése esetén az adminisztrátori jogokat a lehető legkevesebb emberrel lehet megosztani. A rendőrök szerint mindegyiken be kell kapcsolni a kétfaktoros hitelesítést.

„Ha Ön egy olyan vállalat/intézmény alkalmazottja, amelynek joga van pénzt küldeni, ellenőrizze kétszeresen a számla és a feladó hitelességét” – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

A miniszterelnök és a rendőrség is figyelmeztet: Ne higgyenek az álhíreknek és a hazug propagandának az ukrajnai helyzettel kapcsolatban

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a valós ellenőrzött információk mellett rengeteg álhír terjed, amelyeknek célja, hogy káoszt okozzanak.

Bevezető

A rendőrök szerint ez egyéni számlákat, de különböző állami intézmények, médiák vagy más szervezetek számláit is érintheti.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment