Search by category:
Egyéb kategória

Sokan csatlakoznak Tomi Kid kezdeményezéséhez

Sokan csatlakoznak Tomi Kid kezdeményezéséhez
Hegedűs Norbert
2022. 02. 26., szo – 10:57

2022. február 26., szombat – 12:32
Friss ikon
Off

Törzs

Kovács Tamás, közismert nevén Tomi Kid pénteken kollégáival több ukrán határátkelőhöz vitt élelmiszercsomagot és takarókat, hogy az otthonukat elhagyni kénytelen embereknek segítséget nyújtson.

Úgy indult útnak, hogy ha kell, azonnal hazahozhasson és elszállásolhasson olyan menekülteket, akik nem tudják, mi lesz velük, ha átérnek Szlovákiába, nem várja őket senki, nincs konkrét úticéljuk. „Úgy alakult, hogy most nem jött velünk  senki, de hétfőn vagy kedden megyünk megint. Ebben az első hullámban a legtöbbjüket várta valaki, vagy már el volt intézve, hol lesznek elszállásolva, sokan rokonokhoz mentek. Nem volt kellemes látvány, rengeteg ember a határon, csak az anyukák és a gyerekek jöhettek át, akik sírtak, mert az apukáknak nem engedték elhagyni az országot. Káosz volt, tolongás. Több határátkelőn megálltunk, az elsőn volt a legrosszabb a helyzet, de már megjelentek az önkéntesek is, akik igyekeznek segíteni a menekülteknek” – beszélt olykor elcsukló hangon a tapasztalatairól Kovács Tamás. Hangsúlyozta, a legjobban annak örül, hogy egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéséhez. „Rengetegen írtak, felajánlották, hogy jöhetnek hozzájuk lakni menekültek, ezért nem is lehet abbahagyni, amit elkezdtünk” – tette hozzá.

Bevezető

Szombaton hajnalban érkezett haza Kovács Tamás világ- és Európa-bajnok ökölvívó az ukrán határról. Segítségnyújtó kezdeményezéséhez egyre többen csatlakoznak.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment