Search by category:
Egyéb kategória

Szlovákia orosz diplomatákat utasíthat ki

Szlovákia orosz diplomatákat utasíthat ki
Hegedűs Norbert
2022. 02. 26., szo – 14:50

2022. február 26., szombat – 15:00
Friss ikon
Off

Törzs

A kormányfő úgy nyilatkozott, jelenleg nagyobb az esélye annak, hogy Oroszországot kizárják a SWIFT-rendszerből, de hozzátette, ebbe az érintett országok mindegyikének bele kell egyeznie. „Mi olyan ország vagyunk, amelynek ez kevésbé fájna. Vannak azonban olyan államok, amelyeknek sokkal jobban fog fájni, mivel sokkal erősebb az Oroszországhoz fűződő kereskedelmi és pénzügyi kapcsolatuk” – mondta.

Az EU által tervezett szankciós csomagban egyelőre nincs benne, hogy Oroszországot kizárják ebből a rendszerből. Ahogy arról beszámoltunk, a Kyiv Independent ukrajnai hírportál szerint Magyarország ma délután úgy döntött, támogatja ezt a lépést.

Heger a kormányülés után arról is beszélt, hogy Szlovákia orosz diplomatákat utasíthat ki a területéről. Hozzátette, az európai államok arról egyeztetnek, hogy ezt a lépést megfelelően időzítsék. „Nem fogunk habozni” – mondta a miniszterelnök, és hozzátette, hogy ennek a lépésnek az összehangolása zajlik annak érdekében, hogy minél világosabb jelzést küldjenek Moszkvának.

Bevezető

Szlovákia orosz diplomatákat utasíthat ki, közben pedig Oroszországnak a SWIFT-rendszerből való kizárásáról is zajlanak a tárgyalások, erősítette meg Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök a szombati kormányülés után.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment