Search by category:
Egyéb kategória

Gangos pesti bérházak világa

Gangos pesti bérházak világa
Urbán Gabriella
2022. 02. 27., v – 15:24

2022. február 28., hétfő – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

. Több kategóriában hirdettek győzteseket, mi a dokumentarista fotográfiasorozat kategória győztesének megragadó fotóit mutatjuk be olvasóinknak. Lex Mihály felvételei egy letűnőben levő világba vezetnek el bennünket. Nem mondhatni, hogy szívderítőek, mint ahogy a többi kategóriában nyertes képek sem azok, de mindenképp fontos dokumentarista anyag, amely elsősorban a jövő generációi számára lesz érték. A gangos, belső udvaros bérházak ugyanúgy hozzátartoznak Budapest látképéhez, mint a híres műemlékek. Generációk nőttek fel ilyen házakban, amelyek különös hangulatát megannyi film is rögzítette.

Leírás

Élet a belső udvaron

Sok-sok körfolyosós bérházat gyönyörűen felújítottak, de valószínűleg még mindig túlsúlyban vannak azok, amelyek kopottak, lepukkantak, sötétek, kissé félelmetesek is. De akkor is különleges hangulatuk van. Most pedig induljunk a régi pesti bérházak világába, egy eltűnő életforma nyomába! (ug)

Leírás

Nyáron a magymamánál

Leírás

Színes világ. A szomszédok beköszönnek a nyitott ablakon át a konyhába, a gyerekek a gangon játszanak – még rollerezni is lehet.

Bevezető

A múlt héten hirdették ki a 40. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait, a pályázat legjobb munkáiból pedig kiállítás nyílik és évkönyv is megjelenik. Idén 245 fotográfus 2305 pályaművet küldött be az egyedi kép és sorozat kategóriákban, összesen 5810 képpel – mondták el a szervezők.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment