Search by category:
Egyéb kategória

Korčok: fejhez szegezett pisztollyal nem lehet tárgyalni

Korčok: fejhez szegezett pisztollyal nem lehet tárgyalni
Mészáros Richárd
2022. 02. 27., v – 13:35

2022. február 27., vasárnap – 13:36
Friss ikon
Off

Törzs

Korčok szerint szükség lenne a béketárgyalásokra, de „Ukrajna nem mehet oda a fejéhez szegezett pisztollyal”. Korčok megerősítette azt a nap folyamán felröppent hírt, amely szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Ukrajna és Oroszország közötti béketárgyalások egyik lehetséges helyszíneként Pozsonyt is megemlítette. A szlovák diplomácia vezetője szerint Pozsony azért került szóba, mert az ukrán elnök és a szlovák politikai képviselők közötti politikai kapcsolatok az elmúlt napokban még szorosabbá váltak. „A szlovák miniszterelnök és a szlovák elnök napi kapcsolatban állnak vele” – mondta Korčok. A külügyminiszter az ukrajnai konfliktust „példátlan háborúnak” nevezte, ugyanakkor kijelentette, hogy Ukrajna egységes és ellenáll az orosz katonai agressziónak.

A miniszter szerint Szlovákia humanitárius és katonai segítséget nyújt Ukrajnának. Megerősítette, hogy vasárnap délután a szlovák kormány további katonai segélyt hagy jóvá Ukrajnának lőszerek formájában. „Kijevben továbbra is működik a szlovák nagykövetség, ahol jelenleg három szlovák újságíró, egy cseh és egy brit újságíró, hat afgán és három ukrán állampolgár is tartózkodik” – tette hozzá Korčok.

Korčok szerint az uniós külügyminiszterek még vasárnap további intézkedésekről fognak tárgyalni. „A cél, hogy gátat vessünk az orosz invázió további finanszírozásának” – mondta, Korčok, aki egyetért Ukrajna európai uniós csatlakozásával. Szerinte Ukrajnának ezt a politikai jelzést meg kell adni, bár szerinte az ukránoknak végig kell majd járniuk az ehhez vezető utat. Még egy szimbolikus „elfogadunk benneteket” is nagy mozgósító erővel bírhat azok számára, akik Ukrajnát védik – jegyezte meg a szlovák külügyminiszter.

(mi, TASR)

Bevezető
Pozsony |

„Határozott felhívást kell intézni Oroszországhoz, hogy azonnal hagyja abba a katonai akciókat és vonja ki csapatait Ukrajnából” – figyelmeztetett a szlovák közszolgálati televízió vasárnapi vitaműsorában Ivan Korčok külügyminiszter, támogatását fejezve ki Ukrajna uniós tagságának.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment