Search by category:
Egyéb kategória

Az unió harci gépeket ad Ukrajnának

Az unió harci gépeket ad Ukrajnának
Balaskó Réka
2022. 02. 28., h – 07:36

2022. február 28., hétfő – 07:41
Friss ikon
Off

Törzs

A miniszterek olyan korlátozó intézkedéseket hagytak jóvá, amelyek „bénító” hatással lesznek az orosz pénzügyi piacokra. „Ebbe beletartozik a jelentősebb orosz bankok kizárása a SWIFT bankközi kommunikációs rendszerből és az orosz központi banktartalékok mintegy felének befagyasztása” – jelentette ki Borrell. A szankciós listára orosz oligarchák, továbbá a putyini rendszer támogatásában kulcsszerepet játszó politikai szereplők is felkerülnek – tette hozzá. Bejelentette azt is, hogy azEU 450 millió eurót különít el fegyvervásárlásra, valamint 50 millió eurót üzemanyagra és védőfelszerelésekre. Mint mondta, az Ukrajnába történő fegyverszállításról is megegyeztek, a logisztikai csomópontot Lengyelország fogja biztosítani.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter korábban kérte az Európai Unió tagállamait, hogy harci repülőgépeket is küldjenek az ukrán hadseregnek az orosz invázió elleni harchoz. Kuleba azt mondta, olyan gépek kellenek nekik, amiket tudnak is vezetni a pilótáik, azaz minden bizonnyal a korábbi keleti blokk EU-tagállamaiból érkeznek majd a repülők, ezek az országok használtak és/vagy használnak MiG-eket és Szuhojokat, amik az ukrán légierő kötelékében is vannak.

 (MTI, ú)

ÉLŐ: Éjszaka folytatódott a bombázás, egy csernyihivi lakóházat találat ért – Kijevben reggel még szóltak a légi szirénák

Az ukrajnia helyzetről percről percre tudósítunk. 

Bevezető

 

Az uniós tagállamok külügyminiszterei politikai támogatásukat adták az Oroszország elleni legújabb szankciócsomaghoz, amelynek intézkedései hétfőn lépnek életbe – jelentette be vasárnap este Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikáért felelős főképviselője.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sidó H. Zoltán

Read More

Post Comment