Search by category:
Egyéb kategória

Gyerekek, akik a háború áldozataivá váltak

Gyerekek, akik a háború áldozataivá váltak
Balaskó Réka
2022. 02. 28., h – 08:52

2022. február 28., hétfő – 09:05
Friss ikon
Off

Törzs

Polinát és családját egy orosz szabotázs- és felderítőcsoport lőtte le a főváros északnyugati részén egy utcában. Lánytestvérét intenzív osztályra szállították, fiútestvérét pedig egy másik gyermekkórházba. Polina és szülei nem élték túl a támadást – közölte a BBC.

De nem ő az egyetlen gyermek, aki a háború áldozatává vált. Alisa Hlans egyike volt annak a hat embernek, akik pénteken egy óvodát ért támadás során vesztették életüket egy Ochtyrka nevű kisvárosban. Alisa pár hónap múlva töltötte volna be a nyolcadik születésnapját, de súlyosan megsebesült, és Irina Venediktova főügyész szerint szombaton a kórházban meghalt. Közben az orvosok egy második sebesült gyermek életének megmentéséért is küzdöttek.

Oleg Fedko biztonságosabb helyre akarta vinni családját, de rendőrként épp Herszonban volt szolgálatban. Édesapja ment el a családjáért. Az utat azonban nem élték túl. Oleg Fedko 56 éves szülei, felesége és két gyermeke, a hatéves Sofia, és a néhány hetes Ivan életüket vesztették.

Vasárnapra az ukrán emberi jogi biztos elmondta, hogy csak a civil áldozatok száma 210 körül lehet. 

Leírás

Polina

Розстріляна на Каховській ГЕС родина Федько Олег Іванович, 56 роківФедько Анна Василівна, 56 роківФедько Ірина Олександрівна, 27 роківФедько Софія Олегівна, 6 роківФедько Іван Олегович, півтора місяці pic.twitter.com/1w5flK0Qh5— Lara Fain (@florweigela) February 27, 2022

(bbc)

Bevezető

Polina Kijevben egy általános iskola utolsó évfolyamát végezte. Az ukrán hatóságok szerint szüleivel együtt gyilkolták meg.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment