Search by category:
Egyéb kategória

Mesedélutánnal rajtolt a kulturális élet Párkányban

Mesedélutánnal rajtolt a kulturális élet Párkányban
Hegedűs Norbert
2022. 02. 28., h – 16:41

2022. február 28., hétfő – 19:00
Friss ikon
Off

Törzs

Egyszervolt nap – címmel nagyszabású mesedélutánt és játékos foglalkozásokat rendeztek február 27-én a városi művelődési házban.

Arra törekedtünk, hogy a járvány csitultával és a szabályok enyhülésével érdekes, színes, gazdag programot kínáljunk a gyekeknek, kicsiktől a nagyobbakig. Ez afféle nyitórendezvény, mert azt tervezzük, hogy most már havonta egyszer mindig szervezünk hasonló akciókat nekik, különféle témában“ – modta el lapunknak Júlia Žd´árska, a kultúrház igazgatónője.

A vasárnapi rendezvényre nagyon sok fiatal, családos szülő érkezett a kicsikkel, akik láthatóan élvezték Csizmás kandúr kalandjait egy mesejátékban, egy másik, szlovákul előadott mese sárkányával pedig fotózkodni is lehetett. A két előadás közt sem unatkoztak a nebulók, a Szabadidőközpont munkatársai az origami technikát mutatták be, a papírból hajtogatott figurákat hazavihették a résztvevők. A városi könyvtár közös meseolvasást tartott, az olvasól által adományozott könyveket pedig a gyerekeknek ajándékozták. Volt arcfestés, a legkisebbek kifestőket színezhettek, rajzolhattak, a Kisgombos kézműves műhely textilfészkében pedig saját kis játéfigurájukat varrhatták meg, készíthették el.

A gyerekeknek szóló tematikus rendezvénysorozat nem fejeződik be. Lesz például húsvéti vásár, ahol feldíszítik majd a locsolók fáját, a húsvéti nyuszi pedig kisvonattal viszi a gyerekeket a húsvéti vásárba. A múzeumban pedig hímzett tojásokból nyílik kiállítás.

Több más, érdekes programot is szerveznek tavasszal. Március ötödikén pókok és ízeltábúak kiállítása lesz a kultúrházban, 27-én egy musical-vígjátéknak tapsolhat a közönség a színházteremben, a Párkány és Vidéke Kulturális Társulással együttműködésben pedig Pál Ferenc tart előadást a lélekről, Szorongástól az önbecsülésig – címmel, március 31-én.

Április hetedikén este Zorán koncertezik majd Párkányban, májusban pedig Halász Judit fellépésének tapsolhat a közönség. Soma Mamagésa kimondottan nőknek szóló előadással érkezik a városba, a majálist pedig májusfa állításával és virágkiállítással idén már április 30 –án, szombaton megrendezik a kultúrházban.

Bevezető
Párkány |

Nagyszabású mesedélutánnal kezdődött a járványszabályok enyhülésével úja beinduló kulturális élet Párkányban. A gyerekeknek mostantól havonta szerveznek tematikus rendezvényeket, lesz húsvéti vásár és majális, neves művészek kocerteznek majd a városban.

Címkék

Település / hely
Párkány

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Buchlovics Péter

Read More

Post Comment