Search by category:
Egyéb kategória

Sberbank: befagyasztott tranzakciók, Győrben is zárva a fiók

Sberbank: befagyasztott tranzakciók, Győrben is zárva a fiók
Sudár Éva
2022. 02. 28., h – 13:26

2022. február 28., hétfő – 13:26
Friss ikon
Off

Törzs

„A Magyar Nemzeti Bank pénztári és könyvelési bankszünnap elrendeléséről döntött bankunkra vonatkozólag, melynek eredményeképpen 2022. február 28. 0 órától 2022. március 1. 24 óráig új deviza vagy forint átutalási megbízás beadására nincs mód, továbbá pénztári műveletekre sincs lehetőség a bankfiókokban. A megjelölt időpontot megelőzően a bankszünnap időszakára eső értéknappal benyújtott, még nem könyvelt átutalási megbízások teljesítése a bankszünnap időszaka alatt nem történik meg. Az érintett szolgáltatások és csatornák: Sberbank Online Banking, Sberbank Business Online, Sberbank Telebank, és bankfióki papír alapú megbízások. A fentiek nem érintik a bankkártyával kezdeményezett fizetési műveletek teljesítését” – közölte ma a Sberbank. A jegybank áttekinti a hitelintézet állapotát annak nyomán, hogy az uniós szanálási hatóság bejelentette az európai Sberbank (vélhető) fizetésképtelenségi helyzetét.

Egy hete még normálisan működő bank voltunk, rengeteg ügyféllel. Miután kitört a háború, múlt hét második felében az igazgatóság megnyugtatásul közölte, hogy nincs fenn a bank az Oroszországgal szembeni szankciós listán, ám ez az információ pár órával később már megdőlt. Úgy számoltunk, néhány hetes nyugalom azért lesz, ehhez képest váratlanul ért, hogy ma befagyasztották a tranzakciókat, még egy átmeneti időszak sem lett”

– mondta egy névtelenséget kérő informátorunk. Úgy tudjuk, jónéhány Sberbank céges ügyfél átirányította tranzakcióit. A magánszemélyek lehetnek gondban, mert jelenleg nem jutnak hozzá megtakarításaikhoz. S hogy mi lehet a folytatásban? Kedd éjféltől megindulhatnak a tranzakciók, de fennáll annak a lehetősége, hogy limitet szabnak majd ennek. Az biztos, hogy a bank nehéz helyzetbe került, nemcsak anyagi, hanem hitelességi szempontból is.

A győri fiók is zárva volt tegnap, de a mellette lévő ATM-ből folyamatosak voltak a pénzkivételek.

Bevezető
Győr |

Múlt hét második felében már érezhető volt, hogy a Oroszországgal szembeni szankciók a Sberbank hazai fiókhálózatára is hatással lesznek, de a pénzintézetben dolgozókat és az ahhoz közel állókat is meglepte a mai befagyasztás. Pénztári és könyvelési bankszünnapot rendeltek el ugyanis holnap éjfélig: deviza vagy forint átutalásra sincs mód, bankkártyával viszont lehet fizetni, s pénzt felvenni.

Címkék

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment