Search by category:
Egyéb kategória

Színes fényekben pompázik a Monostori híd a ritka betegségek világnapja alkalmából

Színes fényekben pompázik a Monostori híd a ritka betegségek világnapja alkalmából
Vataščin Péter
2022. 02. 28., h – 20:59

2022. február 28., hétfő – 21:22
Friss ikon
Off

Törzs

Észak- és Dél-Komárom közösen fejezi ki szolidaritását és így csatlakozik a mai világnaphoz. Este fél nyolc környékén színes fényekbe borult a Monostori híd. A két város így nyilvánítja ki, hogy együtt érez a ritka betegségekben szenvedőkkel.

Világszerte mintegy 6-8000, Európában körülbelül 5000 olyan betegség létezik, amelyekben külön-külön csak nagyon kevés ember szenved. A betegségek száma fokozatosan nő, 72%-uk genetikai eredetű, 95%-uk pedig jelenleg gyógyíthatatlan. Az európai betegek száma meghaladja a 30 milliót, a világban több mint 300 millió ember érint. A betegek több mint fele gyermek.

Színes fényekben pompázik a Monostori híd a ritka betegségek világnapja alkalmából
2022. 02. 28., h – 21:03
Vataščin Péter
Gallery images

A kezdeményezés 2008-ban indult útjára, amely során színes fényekkel hívják fel a figyelmet ezekre a betegségekre. Az első évben 18 ország csatlakozott a felhíváshoz, tavaly már pedig 100 országban fejezték ki ilyen formában a szolidaritásukat. 2022-ben 106 országban 600-nál több fényfestéssel egybekötött megmozdulásra kerül sor – emlékeztetett az önkormányzat.

A kezdeményezés nemzetközi oldala: www.rarediseaseday.org

A szlovákiai szervezet: www.sazch.sk

Bevezető
Komárom |

Február 28-a az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kezdeményezésére a ritka betegségek világnapja. Célja a figyelemfelkeltés, ugyanis a ritka betegségekben szenvedők diagnózis, kezelés és kutatás nélkül szinte reménytelenül küzdenek betegségükkel – közölte a komáromi önkormányzat.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment