Search by category:
Egyéb kategória

Miről ír a szerdai Új Szó?

Miről ír a szerdai Új Szó?
Mészáros Richárd
2022. 03. 01., k – 19:26

2022. március 1., kedd – 19:26
Friss ikon
Off

Törzs

Közélet:

Továbbra is áramlanak a háború elől menekülő emberek az ukrán–szlovák határ átkelőire. Az egyes határellenőrzési pontokon azonban jelentősen különbözik a helyzet. Van, ahol gyalogosan egy óra alatt át lehet jutni a szlovákiai oldalra, de máshol akár egy napot is várni kell.
Kedd reggelig 54 304 ukrán állampolgár menekült Szlovákiába a háború elől. A szomszédos országokat is figyelembe véve a számuk már a 660 ezret is meghaladta, a legtöbben Lengyelországba menekülnek. A szlovák kormány hétfő este elfogadott egy rendeletet, amely jelentősen megkönnyíti az ukrán állampolgárok ideiglenes ellátását.
Zuzana Čaputová államfő az Európai Unió (EU) hét másik tagállamának elnökével együtt hétfőn nyílt levélben szorgalmazta Ukrajna gyors felvételét az Európai Unióba (EU). A kezdeményezéshez kedden csatlakozott Magyarország. „Az ukrán népnek világos európai perspektívára van szüksége. A folyamat részleteiről azonban még korai beszélni” – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Ľubica Janíková, a kormányhivatal szóvivője. Mennyire valószínű a keleti szomszédunk felvétele az Európai Unióba? Hogy értékelhető az EU eddigi válasza az orosz agresszióra? A témáról Grigorij Mesežnikov politológust kérdeztük.

Régió:

Ez nem a kárpátaljai magyarok háborúja – állítja az a dél-kárpátaljai magyar családapa, aki még a katonai behívó előtt eljött Ukrajnából
Szálláshelyeket készítenek a déli önkormányzatok az ukrajnai menekülteknek
Hat tonna segélyt indítottak útnak a határátkelőkhöz és a Magyar Református Szeretetszolgálat által működtetett központokhoz Szlovákiából

Sport:

Domonkos Kristóf, a rózsahegyiek középpályása: Csak ez az egy ajánlat érdekelt
Egyre súlyosabb szankciók érik az orosz sportolókat, klubokat és válogatottakat
UFC: Makacsevnek címmeccs következhet

Bevezető

A szerdai lapunk tartalmából:

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment