Search by category:
Egyéb kategória

Orosz csapatok vonultak be Herszonba

Orosz csapatok vonultak be Herszonba
Balaskó Réka
2022. 03. 02., sze – 08:57

2022. március 2., szerda – 09:02
Friss ikon
Off

Törzs

Ez néhány órával később változott: a BBC arról számolt be, hogy az oroszok átvették az irányítást a város felett; egy helyi tanácstag szerint a merényletben 200 ember vesztette életét. Szemtanúk azt mondták, hogy orosz csapatok vannak az utcákon, bár a város pontos helyzete továbbra sem tisztázott. Igor

Kolihajev, a város polgármestere a helyi médiának elmondta, hogy kedd este elfoglalták Herszon vasútállomását és kikötőjét. A mintegy 300 ezer fős város a Fekete-tenger északi partjánál található. Az orosz csapatok legeredményesebb előrenyomulását eddig az ország déli részéről jelentették ahol a Krímből érkező erőik több ukrán várost is célba vesznek, köztük Odesszát és Mikolajivot.

(Index, 24.hu)

ÉLŐ: Legalább 21-en meghaltak a harkivi bombázásban, ma folytatódnak a tárgyalások

Tudósításunk percről percre. 

Bevezető

Ma hajnalban arról számoltak be, hogy heves harcok folynak Herszonban, egy dél-ukrajnai kikötővárosban. Kedd este Vadim Denisenko ukrán belügyminisztériumi tanácsadó megerősítette, hogy orosz katonák vonultak be a kimagaslóan fontos stratégiai városba, azonban akkor még azt állította, hogy még mindig ukrán ellenőrzés alatt áll.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sidó H. Zoltán

Read More

Post Comment