Search by category:
Egyéb kategória

Dézsi: Kezdeményeztük a vámosszabadi szálló megnyitását

Dézsi: Kezdeményeztük a vámosszabadi szálló megnyitását
Sudár Éva
2022. 03. 04., p – 10:25

2022. március 4., péntek – 10:25
Friss ikon
Off

Törzs

A hír a polgármester Facebook-oldalán jelent meg, ebben szerepel, hogy a Máltai Szeretetszolgálat a Katolikus Karitásszal közösen üzemelteti a pontot ügyeleti rendszerben; de itt lesznek a katasztrófavédelem, a rendőrség, a kormányhivatal munkatársai is, valamint alap elsősegélynyújtást is biztosítanak a rászorulók számára. Négy mobil illemhelyet is kihelyeznek, az ide érkező menekülteket pedig vízzel, élelemmel és azonnali tájékoztatással látják el. 

Az önkormányzat lapban is nyilatkozott Dézsi Csaba András, ahol az újságíró a többi mellett a vámosszabadi táborról kérdezte. Arra utalt, amit mi is megírtunk többször: a tábort eddig nem kellett megnyitni . A polgármester azt válaszolta: „Bár azt az intézményt nem mi működtetjük, és jelenleg még a városon belül meg tudjuk oldani az érkezők elhelyezését, de úgy tűnik, hogy az itt dolgozó ukrán állampolgárok sok száz rokona hamarosan megérkezik, s ez meghaladhatja a jelenlegi kapacitásunkat, ezért már kezdeményeztük a szálló megnyitását.” 

Bevezető
Vámosszabadi |

Info- és segítőpont nyílik a Honvéd ligetben, ezért három konténert állítottak fel csütörtökön szemben a győri vasútállomással. 

Település / hely
Vámosszabadi

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment