Search by category:
Egyéb kategória

A világ vezetői szerint Oroszország az egész kontinens biztonságát veszélyezteti

A világ vezetői szerint Oroszország az egész kontinens biztonságát veszélyezteti
Balaskó Réka
2022. 03. 04., p – 10:31

2022. március 4., péntek – 11:17
Friss ikon
Off

Törzs

Ma éjszaka miután az orosz hadsereg bombázta a zaporizzsjai atomerőmű környékét, tűz ütött ki egy, az erőmű területén kívüli épületben.

Boris Jonson brit miniszterelnök szerint Oroszország „vakmerő” támadása „közvetlenül egész Európa biztonságát veszélyeztetheti”. Joe Biden amerikai elnök sürgette Moszkvát, hogy hagyja abba a katonai tevékenységét az erőmű körül, míg Justin Trudeau kanadai miniszterelnök azt mondta, hogy az Oroszország felől érkező „szörnyű támadásokat” „azonnal be kell szüntetni” – írja a BBC.

A zaporizzsjai atomerőműben történteket figyelő nukleáris szakértők szerint ez nem egy „újabb Csernobil”, de a helyzet nagyon kockázatos. A Sheffield University professzora, Claire Corkhill a BBC-nek elmondta, hogy a reaktorokat jelenleg „kikapcsolják”, ami azt jelenti, hogy „leállítják a nukleáris reakciót, hogy biztonságos és stabil állapotba hozzák őket”. Hozzátette, hogy ez lehetett Oroszország célja, mivel így akadályozhatja Ukrajna energiellátását.

VIDEÓ: Éjszaka európa egyik legnagyobb atomerőművénél bombáztak

Az éjszaka Zaporizzsjai területen található atomerőművénél bombázott az orosz hadsereg, amelynek következtében

(bbc)

Bevezető

A világ vezetői elítélik a zaporizzsjai atomerőmű elleni támadást, Moszkvát azzal vádolják, hogy veszélyezteti a kontinens biztonságát – írja a BBC.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment