Search by category:
Egyéb kategória

Miről ír a szombati Új Szó?

Miről ír a szombati Új Szó?
Hegedűs Norbert
2022. 03. 04., p – 19:41

2022. március 4., péntek – 20:00
Friss ikon
Off

Törzs

Közélet

Az ukrán zaporizzsjai erőmű elleni orosz támadás miatt nincs ok a pánikra, a reaktorok nem sérültek. Szlovákiában nem növekedett a sugárzás szintje. Ha közvetlen nukleáris veszély alakulna ki, a légvédelmi szirénák kétperces jelzésével figyelmeztetik a hazai lakosságot.

Már több mint 90 ezer menekült lépte át a szlovák határt – jelentette be Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter. Azoknak, akik elszállásolják őket, lehetőségük van az ingyenes antigéntesztek igénylésére.

Az ukrajnai események a hazai gyerekek számára is nyugtalanítóak, ezért nagyon fontos, hogy helyesen kommunikáljunk velük a háborúról. „Mielőtt a gyerekekkel beszélgetünk, értsük meg, hogy nekünk mit jelent a háború” – javasolja Szél Dávid magyarországi pszichológus, az Apapara című könyv szerzője, aki szerint fontos, hogy a hangsúly ilyenkor a gyerekek személyes és családi biztonságán legyen. Megtiltsuk-e, hogy háborúsat játsszon a gyerek? Korlátozzuk-e a hírfogyasztást?

Régió

Deáki polgármestere a menekültek befogadásával kapcsolatos problémákra figyelmeztet, nem megoldott a tesztelésük és egészségügyi ellátásuk sem

Készülnek a háború elől menekülők megsegítésére, Komárom és Somorja is felméri a szálláslehetőségeket

Újraindulnak a Ringató foglalkozások az érsekújvári régióban

Sport

Kikapott a DAC Rózsahegyen

32 szlovákiai és 1 magyar sportoló a paralimpián

MMA: újabb UFC-címmeccs a hétvégén, Lajos Klein is ketrecben

 

Bevezető

A holnapi lap tartalmából.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment