Search by category:
Egyéb kategória

Sima vereséget szenvedett a DAC Rózsahegyen

Sima vereséget szenvedett a DAC Rózsahegyen
Lencsés Zoltán
2022. 03. 04., p – 19:05

2022. március 4., péntek – 19:09
Friss ikon
Off

Törzs

Bár a dunaszerdahelyi csapatból csak a szokásos Kalmár–Szendrei páros hiányzott sérülés miatt, a sárga-kékek mégis meggyengülve utaztak Rózsahegyre: pénteken a klub hivatalos oldalán jelentette be, hogy távozott a stábból Joao Janeiro asszisztense, Admir Kozlic, valamint a videóelemző Tristan Thomas is. A klub nem indokolta a döntést.

Múlt heti gyenge teljesítményük ellenére Alex Pinto és Sebastian Nebyla is megtartotta helyét a kezdőcsapatban, az egyetlen változás a zsolnaiak elleni mérkőzéshez képest a balhátvéd posztján volt, ahol Ciganiks váltotta Davist.

Húsz percig csak kóstolgatták egymást a felek, ekkor viszont a rózsahegyiek első lehetőségükből megszerezték a vezetést: a komáromiaktól igazolt Domonkos Kristóf remek szögletére Madleňák érkezett a rövid sarokra, és Nebylát megelőzve a hálóba bólintott – 1:0.

A gól után stabilabbá vált a hazaiak játéka, akik a 28. percben egy közeli fejes után könnyen növelhették volna előnyüket. Közvetlenül ezután a vendégek részéről Hahn János veszélyeztetett.

A rózsahegyiek a 30. perc után már egyszerűbb focira rendezkedtek be, de beadásaik így is rendre veszélyesek voltak: nem sokkal a szünet előtt Regálit találta meg egy labda, és Ricardo reflexszerű védésére volt szükség, hogy ne legyen nagyobb baj. Az első játékrészben a hazaiak játszottak okosabban, a DAC keveset mutatott támadásban.

A második félidő villámgyors hazai góllal kezdődött: Gerec befutott Ciganiks mögé és éles szögből a kapufát találta el, ahonnan a hálóba pattant a labda – 2:0.

A gól után négy percen át állt a játék, mivel gyengélkedni kezdtek a rózsahegyi reflektorok. A folytatás után Krstovic kapufája okozott izgalmakat, de a montenegrói támadó lesen volt, így a gól sem ért volna.

Egy óra elteltével aktívabbá vált a DAC játéka, de a rózsahegyiek különösebb gond nélkül őrizték előnyüket, a 67. percben pedig növelni is tudták azt: egy gyors ellentámadás során Domonkos Kristóf lódult meg, és másodszor is gólpasszt adott a mérkőzésen, mivel a ziccerbe hozott Bobček nem hibázott – 3:0.

A DAC játékosai csak szenvedtek a pályán, a cserék sem segítettek a csapaton különösebben. Ennek ellenére legalább a szépítés összejött egy Krstovic–Balogh–Moumou akció végén. A hazai válasz nem maradt el, Boďa a 88. percben megadta a kegyelemdöfést – 4:1.

A DAC hátránya nyolc pontra nőtt a negyedik helyen.

► Góllövők: Madleňák (20.), Gerec (47.), Bobček (65.), Boďa (88.) ill. Moumou (78.)

► Játékvezető: Kráľovič, 633 néző.

► Sárga lap: Bobček, ill. Balic, Muhamedbegovic

► Ružomberok: Krajčírik–Fabiš, Mojžiš, Mrva, Gerec (69. Rymarenko)–Domonkos (69. Luterán), Lichý–Madleňák, Bobček (80. Múdry), Regáli–Boďa.

► DAC: Ferreira–Pinto, Kružliak, Muhamedbegovic, Ciganiks–Nebyla, Balic (77. Dimun)–Andzouana (56. Moumou), Hahn (77. Balogh), Sharani (56. Veselovský)–Krstovic.

Cím
Ružomberok–DAC 4:1 (1:0)

Bevezető

A DAC labdarúgócsapata sima, 4:1-s vereséget szenvedett Rózsahegyen a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának első fordulójában. A sárga-kékek nevelése, Domonkos Kristóf két gólpasszal vette ki részét a hazai sikerből.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment