Search by category:
Egyéb kategória

ÉLŐ: britek szerint minimiális az oroszok előnye, ismét tűzszünetről tettek ígéretet

ÉLŐ: britek szerint minimiális az oroszok előnye, ismét tűzszünetről tettek ígéretet
Balaskó Réka
2022. 03. 07., h – 07:15

2022. március 7., hétfő – 07:24
Friss ikon
Off

Törzs

7:26 – Nincs megállás a lejtőn: 388 forint egy euró!

7:20 – Oroszország a jelentések szerint humanitárius folyosókat nyit több ukrán városban, hogy evakuálhassák a lakosságot – közölte az orosz kormánysajtó. A tűzszünetnek helyi idő szerint 10:00 órától kell megkezdődnie többek között Kijevben, Harkivban és Mariupolban. Az ukrán tisztviselők még nem erősítették meg az infrmációt. A hétvégén két próbálkozás is kudarcba fulladt a délkeleti Mauripolban, miután az evakuációs ígéretek ellenére Moszkva tovább bombázta a várost – írja a BBC.

7:00 – Ez történt az éjszaka: 

Brit védelmi tisztviselők szerint az orosz erők minimális előnyre tettek szert az elmúlt 48 órában, mivel csapataik a kemény ukrán ellenállás és a gyenge logisztikai támogatás miatt elakadtak.
Az ukrán parancsnokok azonban arra figyelmeztettek, hogy az orosz hadsereg átcsoportosította erőit, és arra készülnek, hogy átfogó támadást indítanak a főváros, Kijev ellen.
Az előzőekben súlyos támadások érték a főváros peremén peremén lévő városokat, és a támadás előkészítése érdekében Fehéroroszországból szállított üzemanyaggal látták el a harckocsizó egységeket – közölték tisztviselők.
A délkeleti Mariupol városában az orosz bombázás több tucat embert ölt meg. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök figyelmeztette Moszkva csapatait, hogy erői sírig üldöznek majd minden katonát, aki háborús bűnöket követ el.

Bevezető

Kövesse figyelemmel az ukrajnai történéseket folyamatosan frissülő cikkünkben!

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment