Search by category:
Egyéb kategória

Egyre több kérelmet nyújtanak be a nyugat-szlovákiai idegenrendészeteken

Egyre több kérelmet nyújtanak be a nyugat-szlovákiai idegenrendészeteken
Hegedűs Norbert
2022. 03. 08., k – 16:24

2022. március 8., kedd – 16:31
Friss ikon
Off

Törzs

Az ideiglenes menedékért folyamodóknak a rendőrség azt ajánlja, hogy az ügyeiket azokban a járásokban intézzék, ahol a szállásuk van, így gyorsabb és hatékonyabb ügyintézésre számíthatnak.

A szóvivő elmondása szerint varárnaptól (március 6.) a homonnai és nagymihályi nagy kapacitású központokban is lehet ideiglenes menedékért folyamodni. A kérvényezők száma itt pillanatnyilag alacsony, így a szükséges dokumentumok késedelem nélkül, egy helyen beszerezhetők.

Ezek a központok transzferszolgáltatást is biztosítanak a kérelmezők számára, melynek segítségével továbbutazhatnak az ország belsejébe. Bárdyová hangsúlyozta: akik ideiglenes menedékért folyamodtak, őrizzék meg a tolerált itt-tartózkodásról szóló igazolást, mert azt a szálláshelyeken elkérhetik a költségtérítés miatt.

Ideiglenes menedéket minden idegenrendészeten lehet igényelni, vagyis Pozsonyban, Dunaszerdahelyen, Nagyszombatban, Trencsénben, Nyitrán, Érsekújvárban, Besztercebányán, Rimaszombatban, Zsolnán, Kassán, Nagymihályban, Eperjesen és Rózsahegyen. Ha egy külföldinek nincsenek iratai, akkor a homonnai menekültügyi osztályon kell jelentkeznie.

A felsorolt hivatalok mindegyike éjjel-nappal működik, a hét minden napján.

Bevezető

A pozsonyi, nagyszombati, dunaszerdahelyi, érsekújvári és nyitrai idegenrendészeteken egyre több ideiglenes menedék iránti kérelmet vesznek nyilvántartásba. A TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta, hozzátéve: a felsorolt idegenrendészeteken hétfőn (március 7.) több mint 1700 ukrán kérelmezővel foglalkoztak, a többségük nő és gyerek volt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment