Search by category:
Egyéb kategória

Hollandia és Németország előkészíti a Patriot-rakéták Szlovákiába szállítását

Hollandia és Németország előkészíti a Patriot-rakéták Szlovákiába szállítását
Hegedűs Norbert
2022. 03. 08., k – 20:34

2022. március 8., kedd – 20:48
Friss ikon
Off

Törzs

„A holland védelmi minisztérium Németország logisztikai irányításával előkészíti a Patriot légvédelmi rakétarendszer Szlovákiába szállítását” – tájékoztatott Ollongren. Hollandia emellett 150 katonát küld Szlovákiába.

A holland miniszter tájékoztatása szerint még nem világos, mikor kerül sor a rakétaelhárító rendszer átszállítására, de a lehető legrövidebb időn belül megtörténik.

A Patriot rakétaelfogó rendszer idetelepítésével a NATO a szövetség keleti szárnyának védelmét akarja erősíteni. A holland hadseregnek 1987 óta vannak Patriot-rakétái, és a rendszert a közelmúltban modernizálták.

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter még február 26-án jelentette be, hogy Németország Patriot-rendszert ad Szlovákinak a légvédelem erősítésére.

„Németország óriási szerepet vállal az előretolt egység létrehozásában a Patriot-rendszer ideszállításával. Hollandiával közösen kiszolgálószemélyzetet is küld, és közösen alkotják majd a Szlovákia területén kialakított egységet” – jelentette ki Naď és köszönetet mondott mindkét ország kormányának.

Bevezető

A NATO kérésére Hollandia és Németország előkészíti a Patriot-rakéták Szlovákiába szállítását, közölte kedden Kajsa Ollongrenholland védelmi miniszter. A TASR a holland ANP hírügynökség tudósítása alapján számolt be a hírről.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment