Search by category:
Egyéb kategória

Miről ír a szerdai Új Szó?

Miről ír a szerdai Új Szó?
Hegedűs Norbert
2022. 03. 08., k – 20:56

2022. március 8., kedd – 20:56
Friss ikon
Off

Törzs

Közélet

A brit miniszterelnök kedden Londonban a visegrádiak vezetőivel tárgyalt az Ukrajnát ért orosz invázióról. Abban állapodtak meg, csökkenteni fogják az Oroszországtól való energiafüggést és együtt fognak fellépni az Ukrajnát ért orosz agresszió ellen. Ezer brit katona érkezik Szlovákiába.

Magasabb juttatás az anyagi szükséghelyzetben lévők részére, lakhatási támogatás, elérhető óvodák és pszichológiai segítség – Zuzana Čaputová államfő szerint ezek az intézkedések járulhatnának hozzá leginkább a szegénységgel küzdő nők megsegítéséhez.

Igor Matovič (OĽaNO) azt javasolja, hogy idén jóval korábban, már májusban vagy júniusban fizessék ki a 13. havi nyugdíjat. A pénzügyminiszter szerint a jelenlegi áremelkedés mellett a nyugdíjasoknak minél hamarabb szüksége van az anyagi segítségre.

Régió

Rugalmas az ügyintézés az idegenrendészeten – az érsekújvári hivatalban jártunk

Évtizedek óta elhanyagolták az óvóhelyek karbantartását a települések. Egy esetleges háborús helyzetben leginkább a házak alatti pincék nyújthatnának menedéket

Drágul a lakhatás Kassán, a vízművek árat emel

Kultúra

Varga Anikó úgy érzi, megtalálta a helyét a kassai Thália Színházban. A színésznő arról is beszél, hogy nemrég egy roma misszió nagykövete lett. 

Musical készült Jókai híres regényéből Kőszívű – A Baradlay-legenda címmel.  

A világhódító koreai fiúcsapat, a BTS tagjait tamagocsik formájában dobja piacra egy játékgyártó, az őket dédelgetni vágyó rajongóknak. Eközben kiadójuk egy új lánycsapatba hirdetett castingot. 

Sport

Az autóversenyzés zöld jövője – pálinka helyett üzemanyag lesz a cefréből

Melyik szlovákiai magyar légiós lőtt gólt a hétvégén? Hány magyar játszott a Bundesligában? Összeállításunkból kiderül.

Bevezető

A holnapi lap tartalmából.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment