Search by category:
Egyéb kategória

Az oroszok elismerték, vákuumbombát vetettek be

Az oroszok elismerték, vákuumbombát vetettek be
Balaskó Réka
2022. 03. 10., cs – 07:27

2022. március 10., csütörtök – 07:33
Friss ikon
Off

Törzs

Az orosz-ukrán háború első napjaiban emlegetett vákuumbombát február 28-án, az északkelet-ukrajnai ohtirkai laktanya ellen vetették be. termobárikus fegyverek működési elve, hogy a két robbanótöltettel és üzemanyaggal feltöltött lövedéket az első robbanótöltet adott magasságban robbanva szétfröcsköli, aeroszolizálja a gyúlékony folyadékot, a második töltet pedig belobbantja. Egy ilyen robbanáskor elképesztő nyomás keletkezik, ami már önmagában is képes megölni az embert, a keletkező lökéshullám pedig egész épületeket dönthet romba. 

Az óriási nyomást eredményező robbanáshullám lényegesen tovább tarthat, mint egy hagyományos robbanóanyag esetében, és képes komplett épületeket a földdel egyenlővé tenni.A vákuumbomba rendkívül borzalmas és fájdalmas halált okoz, a villámgyorsan elégő oxigén okozta vákuum ugyanis széttépi azok tüdejét, akik ekkor még életben vannak. E típus a legpusztítóbb nem nukleáris kategóriába tartozó fegyver.Az ENSZ korábban is vádolta az oroszokat, hogy ilyen fegyvereket vetnek be, de erre nem érkezett megerősítés, egészen mostanáig. 

(444, Tx)

ÉLŐ: Félő, hogy vegyi fegyvereket vet be az orosz hadsereg. Zelenszkij szerint háborús bűn a mariupoli szülészeti klinika lebombázása

Kövesse figyelemmel az ukrajnai történéséket folyamatosan frissülő cikkünkben!

Bevezető

A brit védelmi minisztérium szerint az orosz kormány beismerte, hogy TOSZ-1A rakéta-sorozatvetőket is bevet Ukrajnában. Ezek a rendszerek úgynevezett termobárikus, azaz üzemanyag-levegő-robbanószer töltetű rakétákat lőnek ki.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sidó H. Zoltán

Read More

Post Comment