Search by category:
Egyéb kategória

ÉLŐ: Bombák robbantak a lengyel határtól 45 kilométerre található Lvivben, az USA szerint az orosz csapatok egy helyben toporognak

ÉLŐ: Bombák robbantak a lengyel határtól 45 kilométerre található Lvivben, az USA szerint az orosz csapatok egy helyben toporognak
Balaskó Réka
2022. 03. 18., p – 07:13

2022. március 18., péntek – 07:21
Friss ikon
Off

Törzs

7:26 – Heger: Csak akkor adunk át haditechnikát, ha nem kerül veszélybe a biztonságunk

A szlovák kormány hajlandó átadni haditechnikát, de csak azzal a feltétellel, hogy nem kerül veszélybe az ország biztonsága. Erről Eduard Heger (OĽANO) kormányfő írt a közösségi hálón, miután csütörtökön találkozott Lloyd Austinnal, az amerikai védelmi miniszterrel.

7:00 – Mi történt eddig?

– Oroszország közölte, hogy nem terjeszt elő humanitárius javaslatot az ENSZ pénteki szavazására, azzal vádolva az Egyesült Államokat, hogy nyomást gyakorol a nemzetekre, hogy ne támogassák. 

– Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság védelmi tisztviselői szerint az orosz erők a közelmúltban nem tudtak jelentősen előrehaladni, morális és logisztikai problémákkal küszködhetnek.

– Mariupol és Harkiv folyamatos támadás alatt áll, de az ukrán hadsereg egyelőre bírja a nyomást, és visszaveri a támadásokat. 

– Joe Biden amerikai elnök várhatóan arra figyelmezteti kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget egy pénteki telefonbeszélgetésen, hogy Kínának „költséges” lesz, ha megmenti Oroszországot a nyugati szankcióktól. (bbc)

Bevezető

Kövesse figyelemmel az ukrajnai történéseket folyamatosan frissülő cikkünkben!

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment