Search by category:
Egyéb kategória

FOTÓK: A jódtabletták után, 30 ezer euróért ezt vásárolják a szlovákiai lakosok!

FOTÓK: A jódtabletták után, 30 ezer euróért ezt vásárolják a szlovákiai lakosok!
Balaskó Réka
2022. 03. 18., p – 13:41

2022. március 18., péntek – 17:00
Friss ikon
Off

Törzs

 Szlovákiában 1500 gázbiztos óvóhely van, ami azonban nem elég mindenkinek, továbbá a legtöbbjük Pozsonyban található. „A menedékhelyek 250 ezer személy befogadására képesek” – mondta Júlia Andrejčíková a belügyminisztériumtól. Így mindössze a szlovákiai lakosság hat százalékának nyújtanának menedéket. Pozsonyban például 45 ezer, Kassán 25 ezer és Nagyszombatban 6120 ember férne el az óvóhelyeken.

Sokan ezért saját kezükbe vették az irányítást, és földalatti bunkereket rendeltek. A kereslet az elmúlt napokban többszörösére nőtt” – erősítette meg a pluska.sk-nak Alojz, egy árvai (Orava) gyártó. Ezért kell ma körülbelül két hónapot várni egy bunkerre. Az óvóhelyeik azonban rendkívül tartósak, és lehetővé teszik, hogy lakóik a legsúlyosabb katasztrófákat, beleértve egy atomrobbanást is túléljenek. „A bunkert úgy tervezték, hogy mindenféle szennyeződéstől megvédjen. Az atombomba robbanása által okozott nyomáshullámot is ki kell bírnia. Védelmet nyújt a sugárzás ellen, mivel speciális szűrőkkel van felszerelve.

A galériában megtekintheti, hogy néznek ki a szóban forgó óvóhelyek, és mi minden van bennük!

FOTÓK: Jódtabletták után, 30 ezer euróért ezt vásárolják a szlovákiai lakosok!
2022. 03. 18., p – 13:45
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: pluska, atlas survival shelters

(pluska.sk)

Bevezető

Sokan semmit sem bíznak a véletlenre, és igyekeznek a legrosszabra is felkészülni. Ezt bizonyítja az is, hogy az egyedi készítésű földalatti menedékhelyeket gyártó cégeknek jócskán megnövekedett a forgalmuk. Mi minden van benne, hogyan működik, és meddig véd meg?

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment