Search by category:
Egyéb kategória

Putyint a nürnbergi per mintájára állítanák bíróság elé

Putyint a nürnbergi per mintájára állítanák bíróság elé
Balaskó Réka
2022. 03. 19., szo – 09:18

2022. március 19., szombat – 09:30
Friss ikon
Off

Törzs

Gordon Brown mellett Sir John Major volt brit miniszterelnök is megjelent azon 140 akadémikus, jogász és politikus mellett, akik egy petícióval sürgetik, hogy Putyint a nürnbergi per mintájára állítsák bíróság elé.

Az orosz elnök ellen már a Nemzetközi Bíróság (ICC) is vizsgálatot indított, azonban sokak szerint korlátozott a hatáskörük – közölte a BBC.

Brown szerint az új bíróság létrehozása bezárná a „kiskaput” a nemzetközi jogrendszerben, és megakadályozná, hogy „Putyin megússza az igazságszolgáltatást”.

Gyorsan kell cselekednünk, hogy biztosítsuk az ukránokat, tettrekészek vagyunk, és nem csak meleg szavakat használunk – valamint figyelmeztetnünk kell Putyin kollaboránsait, hogy szorul a hurok. Ha nem határolódnak el Putyintól, büntetőeljárás és börtön vár rájuk” – írta Brown. Az új bíróság a Nemzetközi Büntetőbíróság háborús bűnökkel kapcsolatos jelenlegi vizsgálata mellett járna el. Már 740 ezer támogatója van, köztük több közéleti személy.

Bevezető

Gordon Brown volt brit miniszterelnök a második világháború utáni náci háborús bűnösök nürnbergi pere mintájára kidolgozott jogrendszert követel Putyinnal szemben – írja a Telex.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment