Search by category:
Egyéb kategória

Felmondhatják az Általános Egészségbiztosítóval kötött szerződést a regionális kórházak

Felmondhatják az Általános Egészségbiztosítóval kötött szerződést a regionális kórházak
Hegedűs Norbert
2022. 03. 22., k – 17:40

2022. március 22., kedd – 17:41
Friss ikon
Off

Törzs

Az ANS felszólította az egészségügyi és a pénzügyminisztériumot, hogy biztosítsák a szükséges forrásokat és ne veszélyeztessék az egészségügyi ellátást.

Az ANS szerint az Általános Egészségbiztosító ajánlata nem fedi sem a béremeléséket, sem az inflációt.

Az Általános Egészségbiztosító szóvivője, Eva Peterová szerint keresik a kompromisszumot, de a kórházak igényei jelentősen meghaladják a biztosító lehetőségeit.

Peterová elmondta, hogy az ANS kórházaival kötött szerződés 2022. június 30-ig garantálja az egészségügyi ellátást a biztosító klienseinek. Ha a kórházak ezt felmondják, akkor ez egy hónappal rövidül, vagyis 2022. május 31-ig tart.

Igor Matovič pénzügyminiszter ma jelentette be, hogy kormány idén 365 millió euróval többet fordít az egészségügyre. Az állami biztosítottak után fizetett magasabb összeg 100 millió euró többletet jelent. Az állami Általános Egészségbiztosító alaptőkéjét 120 millió euróval megemelik. További 145 millió eurót hoz a magasabb díjbevétel.

Bevezető

A Szlovákiai Kórházak Szövetsége (Asociácia nemocníc Slovenska – ANS) jelezte, hogy a kis és közepes regionális kórházak felmondhatják a szerződésüket az Általános Egészségbiztosítóval (VšZP). Ez azt jelentené, hogy az Általános Egészégbiztosító ügyfelei csak alapellátást kapnának ingyenesen.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment