Search by category:
Egyéb kategória

Kizárta a bíróság Pamela Záleskát a Kuciak-ügyet tárgyaló szenátusból

Kizárta a bíróság Pamela Záleskát a Kuciak-ügyet tárgyaló szenátusból
Hegedűs Norbert
2022. 03. 22., k – 16:45

2022. március 22., kedd – 17:26
Friss ikon
Off

Törzs

A Legfelsőbb Bíróság hozzátette, „megalapozott döntés, ha Pamela Záleská bírónőt kizárják az ügy tárgyalásából és a döntéshozatalból, ha kétségek merülhetnek fel a pártatlanságával kapcsolatban, tekintve egy kapcsolódó ügyben hozott korábbi döntését”.

Marian Kočner vádlott védője nem értett egyet azzal, hogy Záleská tagja legyen a szenátusnak. Marek Para azt kifogásolta, hogy ő elnökölt abban a szenátusban, amely 2019 decemberében ugyanebben az ügyben jóváhagyta az Andruskó Zoltánnal kötendő vádalkut. A Speciális Büntetőbíróság szenátusa először nem adott helyt a kifogásnak. A védelem panaszt nyújtott be a határozat ellen a Legfelsőbb Bíróságra.

Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében 2022 februárjában folytatódott a tárgyalás a Speciális Büntetőbíróságon. A bíróság döntött arról is, hogy az ügyet összevonja az ügyészek tervezett meggyilásának ügyével.

Bevezető

A Legfelsőbb Bíróság (NS) kizárta Pamela Záleskát, a bazini Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) bíróját abból a szenátusból, amely Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának, valamint az ügyészek meggyilkolásának előkészítése ügyében dönt – közölte a TASR hírügynökséggel Alexandra Važanová, a Legfelsőbb Bíróság szóvivője.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment