Search by category:
Egyéb kategória

Érsekújvárban tesztelik a kórházi alkalmazottakat és családtagjaikat

Érsekújvárban tesztelik a kórházi alkalmazottakat és családtagjaikat
Száz Ildikó
2021. 01. 20., sze – 13:02

2021. január 20., szerda – 13:22
Érsekújvár

Friss ikon
Off

Törzs

Családtagokat szombaton tesztelnek

A kórházi tesztelések az egyes osztályokon és klinikákon zajlanak. Az intézmény gazdasági és műszaki alkalmazottai, valamint a bolti eladók előre meghatározott időpontban a kórház mobil tesztelő helyein vehetnek részt a szűrővizsgálaton. Ján Baček elmondta, azok a kórházi alkalmazottak, akik nem tudnak részt venni az említett napokon a tesztelésen, szombaton is részt vehetnek a szűrővizsgálaton, amikor a családtagjaikat tesztelik. Négy tesztelőpontot nyitnak ideiglenesen a kórház területén, egy fehér és egy kék mobil antigén-tesztelőhelyet, és további kettőt a központi fertőtlenítő részlegen. Csak azokat a családtagokat tesztelik le a kórház alkalmazottai, akik ezt megelőzően kitöltik a szükséges kérdőívet. Az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet 191 alkalmazottja van jelenleg betegszabadságon, vagy gondozási szabadságon, illetve karanténban. Hatvanöten koronavírus-fertőzöttek. Az egészségügyi központ vörös zónájában lévő 183 ágyból 138 foglalt, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika további tizenhat fertőzött beteget ápolnak, tízen közülük lélegeztetőgépen vannak.

Előzetes jelentkezés

Érsekújvár Önkormányzata a lakosok antigén tesztelését január 22-től péntektől, január 26-ig keddig (a hétvégét is beleértve) valósítja meg. A város területén az önkormányzat tíz tesztelőpontot nyit. Érsekújvár önkormányzata szerdától két telefonszámot tett közzé: 0940/643 714 és 0917/502 955, melyeken tájékoztatást kapnak a lakosok a tesztelésekről és a regisztrációról. Keddig naponta 8 és 18 óra között kérhetnek ezeken a telefonvonalakon segítséget az érsekújváriak. A lakosokat időpontot kérhetnek a következő tesztelőpontokra: a Vár utcai alapiskolába, a Folyópart utcai alapiskolába, a Czuczor Gergely Alapiskolába, a Híd utcai alapiskolába, a Rákóczi Ferenc utcai Összevont Alapiskolába, valamint a Béke mozi két tesztelőhelyére. A Mihály bástyánál lévő AG SWOT tesztelőpont továbbra is működik ezeken a napokon. Ha a lakosok nem vesznek részt január 22 és 26 között szűrővizsgálaton, továbbra is előzetes jelentkezés nélkül besorakozhatnak a kórház előtti mobil-tesztelőpontra 8-tól 12 óráig.

Régióbeli községek

Kizárólag a helyi lakosokat tesztelik betűsorrendben az érsekújvári járásbeli Szímőn szombaton és vasárnap a Jedlik-házban. Vasárnap külön időpontban vehetnek részt a szűrővizsgálaton a mezőgazdasági szövetkezet dolgozói, a községi hivatal alkalmazottai, valamint a Gúgon élő lakosok. Kürtön szombaton tesztelik lakosokat utcák szerint, az időpont szerinti szétírást minden lakosnak eljuttatják nyomtatott formában. Udvardon szombaton 8-tól 20 óráig, vasárnap 8-tól 17 óráig tesztelik utcák szerint a lakosokat, nem lesz szükségük előzetes regisztrációra.

Bevezető
Érsekújvár |

Csütörtökön és pénteken tesztelik az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet valamennyi alkalmazottját, majd a családtagjaikat is” – tájékoztatott Ján Baček az egészségügyi központ szóvivője. A járási székhely lakosai péntektől keddig vehetnek részt a szűrővizsgálaton, a város tíz tesztelőpontot nyit.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment