Search by category:
Egyéb kategória

A naftával is gondok lehetnek, Oroszországból egyre kevesebb érkezik

A naftával is gondok lehetnek, Oroszországból egyre kevesebb érkezik
Balaskó Réka
2022. 03. 23., sze – 15:02

2022. március 23., szerda – 16:01
Friss ikon
Off

Törzs

Európa vezető külső naftaszállítója, a Trafigura Group exportja napi 2-2,5 millió hordóval csökkent Oroszország ukrajnai inváziója után – írja a TASR. A cég vezérigazgatója Jeremy Weir elmondta, hogy ez nagyban befolyásolja az Európába érkező nafta mennyiségét, hozzátette, hogy a naftapiac jelenleg rendkívül szűkös, és ez a későbbiekben hiányhoz vezethet. A nafta ára az utóbbi hetekben meredeken nőtt, és március elejére újabb rekordokat döntött.

A Gunvor Group Torbjörn Törnqvist igazgatója a Financial Times által rendezett találkozón figyelmeztetett továbbá, hogy az orosz finomítók csökkentették teljesítményüket, ami növeli annak kockázatát, hogy az európai piacon, ahol már most hiány van, tovább romlik a helyzet. Az orosz finomítókból még mindig érkezik nafta Európába, de a kereskedelem egyre nehezebbé válik.

Bevezető

Európának valószínűleg naftahiányra kell készülnie, mivel az ukrajnai invázió miatt csökken az Oroszországból érkező ellátás. Ezt két kereskedelmi csoport vezetője jelentette ki a Financial Times csúcstalálkozóján.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment