Search by category:
Egyéb kategória

Az orosz csapatok „beássák magukat” és védekező pozíciókat vesznek fel – mondta egy ukrán tisztviselő

Az orosz csapatok „beássák magukat” és védekező pozíciókat vesznek fel – mondta egy ukrán tisztviselő
Balaskó Réka
2022. 03. 24., cs – 07:43

2022. március 24., csütörtök – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

 „Az ukránoknak sikerült visszaszorítaniuk az oroszokat Kijevtől 55 kilométerre keletre és északkeletre” – mondta a névtelenséget kérő tisztviselő, miközben a Pentagon kedden még úgy becsülte, hogy az orosz erők 15-20 kilométerre vannak a főváros központjától. „Azt vettük észre, hogy (az oroszok) beássák magukat és védekező pozíciókat alakítanak ki” – tette hozzá. „Nem arról van szó, hogy nem haladnak előre, hanem arról, hogy nem próbálnak előre haladni. Védekező pozíciókat foglalnak el.”

 Az orosz erők a Pentagon becslései szerint a Kijevtől északkeletre fekvő Csernyihiv központjától 10 kilométerre is beszorultak. „Itt területet vesztettek, az ellenkező irányba mozognak, de nem sokkal” – jegyezte meg a nyilatkozó. Harkivban (keletre), ahol továbbra is heves harcok folynak, az orosz erők még mindig 15-20 kilométerre vannak a városközponttól, és az ukránok „nagyon kemény” ellenállásába ütköznek.

Az amerikai védelmi minisztérium tisztviselője szerint az orosz hadsereg most úgy tűnik, hogy az oroszbarát szakadár Luhanszk és Donyeck keleti régiót helyezi előtérbe. „Sokkal több energiát fektetnek a Luhanszk és Donyeck régióba, és különösen Luhanszk környékére” – tette hozzá. „Úgy véljük, hogy megpróbálják mozgásképtelenné tenni az ukrán erőket”, amelyeket 2014 óta a szakadár területekkel közös frontvonal mentén telepítettek, „hogy ne lehessen őket máshol bevetni” – magyarázta.

Bevezető

Az orosz hadsereg az elmúlt 24 órában több mint 30 kilométerre húzódott vissza Kijevtől keletre, és több ukrajnai fronton is megkezdte védelmi állások kialakítását – közölte szerdán a Pentagon egyik magas rangú tisztségviselője.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment