Search by category:
Egyéb kategória

A tanárok követelik a béremelést

A tanárok követelik a béremelést
Bugár Anna
2022. 01. 12., sze – 16:45

2022. január 12., szerda – 20:44
Friss ikon
Off

Törzs

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szakszervezet elutasítja a kormány által javasolt bérezési feltételeket. „A szakszervezet alapkövetelménye az összes pedagógiai és nem pedagógiai alkalmazott, valamint az egyetemi oktatók és kutatók éves 10%-os százalékos béremelése, ahogy azt az OĽaNO párt választási programjában megígérte. A közös egyeztetés tárgyát képező egyéb követelményeket a szakszervezet és az oktatásban működő képviseleti szervezetek nyilatkozata tartalmazza” – nyilatkozta Ondek.

A szervezet december 7-én hirdetett sztrájkkészültséget, majd karácsony előtt pár nappal levélben szólította fel a kormányfőt, pénzügyminisztert, oktatási minisztert és munkaügyi minisztert, melyben közös találkozót kezdeményezett az oktatásban dolgozó összes munkavállaló bérezési problémájának megoldására, valamint az iskolaügyben uralkodó finanszírozási problémák kiküszöbölésére. Ondek kijelentette, a következő lépésről a közös tárgyalás után tájékoztatnak, a sztrájkot szélsőséges megoldásnak tartják. 

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter megerősítettte, indítványozni fogja a közös tálkozót az érintett felekkel, a tárgyalás időpontja azonban egyelőre nem ismert. 

(TASR)

Bevezető
Pozsony |

Továbbra is tart a sztrájkkészültség – erősítette meg Pavel Ondek, az Oktatási és Tudományos Dolgozók Szakszervezetének (OZPŠaV) elnöke. Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter a kormányülés után elmondta, kezdeményezni fogja a tárgyalást, mely során az érintett minisztériumokkal közösen megvitatják az oktatásban dolgozó személyek követeléseit.  

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Bugár Anna

Read More

Post Comment