Search by category:
Egyéb kategória

Zelenszkij jól megszidta Magyarországot a NATO-csúcson

Zelenszkij jól megszidta Magyarországot a NATO-csúcson
Balaskó Réka
2022. 03. 25., p – 08:06

2022. március 25., péntek – 08:10
Friss ikon
Off

Törzs

Zelenszkij videóhívásban csatlakozott a tegnapi NATO-csúcstalálkozóra, ahol sokaknak köszönetet mondott, mint például Észtországnak, Lengyelországnak, Csehországnak vagy Olaszországnak.

Az ukrán elnök azonban pár államot említve azok tétovazását emelte ki a döntések meghozatalában. A BBC szerint olyan országokat sorolt ide mint Németország, Portugália vagy Írország. A BBC azt írja, hogy Magyarországot az ukrán államfő egyenesen megszidta.

„Itt szeretnék megállni és őszinte lenni. Egyszer és mindenkorra. El kell döntenie, hogy ki mellett áll” – mondta Orbán Viktornak.

Zelenszkij ezután felszólította Magyarországot, hogy ne hezitáljon a szankciók bevezetésén és a fegyveres segítségen. Az ukrán elnök említést tett a budapesti Cipőkről a Duna-parton holokauszt-emlékműről. „Nézzen rá azokra a cipőkre. És látni fogja, hogy a tömeggyilkosságok ma is megtörténhetnek. És ez az amit ma Oroszország tesz” – tette hozzá Zelenszkij.

(bbc)

Bevezető

„Itt szeretnék megállni és őszinte lenni. Egyszer és mindenkorra. El kell döntenie, hogy ki mellett áll” – mondta a magyar miniszterelnöknek.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment