Search by category:
Egyéb kategória

Meghalt Taylor Hawkins dobos

Meghalt Taylor Hawkins dobos
Juhász Katalin
2022. 03. 26., szo – 09:07

2022. március 26., szombat – 09:16
Friss ikon
Off

Törzs

A tragédia a Foo Fighters dél-amerikai turnéjának vége felé történt pénteken, március 25-én. Aznap este Bogotában léptek volna fel, vasárnap pedig a braziliai Lollapalooza fesztiválon.  A sokkoló hírt közösségi oldalán tette közzé a zenekar.

A Foo Fighters családot összetörte szeretett Taylor Hawkinsunk tragikus és idő előtti elvesztése – áll a közleményben. – Zenei szellemisége és mindenkire átragadó nevetése örökre itt marad mindannyiunkkal. Lélekben feleségével, gyermekeivel és családjával vagyunk, és mindenkit arra kérünk, hogy a lehető legnagyobb mértékben tartsa tiszteletben magánszférájukat ebben az elképesztően nehéz időszakban.”

A zenész halálának okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, helyi lapértesülések szerint holttestére bogotai hotelszobájában találtak rá.

Dave Grohl után ő volt a Foo Fighters második „arca“, ők ketten gyakran adtak együtt interjút, és meghatározták a zenekar hangzását. Az örökmozgó Hawkins több mellékprojektet, hobbizenekart is működtetett, legutóbb tavaly novemberben Dave Navarróval, a Jane’s Addiction gitárosával, illetve Chris Chaney basszusgitárossal vettek fel közös számokat NHC néven.

Taylor Hawkins a texasi Forth Worthben született 1972-ben, családjával gyermekkorában költöztek Kaliforniába. Alanis Morissette zenekarában tett szert hívnévre, a Jagged Little Pill album berobbanása után körbeturnézta vele a világot. A sikert, pénzt, csillogást hagyta ott 1997 tavaszán az alig két éve működő Foo Fighters kedvéért, amelyről akkor még nem lehetett tudni, sikerül-e befutnia, és amely stúbióbeli nézeteltérések miatt épp megvált eredeti dobosától.

Taylor Hawkins, elmondása szerint, azonnal beleszeretett a zenekarba, amikor látta őket élőben, és hónapokon át álmodozott arról, hogy a csapatban dobolhasson. Dave Grohl-lal zeneileg és emberileg is remekül megértették egymást. (Hawkins utolsó koncertjén, március 22-én is arról beszélt a színpadon, hogy Dave Grohl nélkül ma valószínűleg pizzafutár lenne, vagy eladó egy hangszerboltban).

A zenai világ azonnal reagált a szakmán belül is közkedvelt zenész halálhírére, Ringo Starr-tól Ozzy Osbourne-on és Paul Stanley-n át Tom Morellóig rengetegen fejezték ki részvétüket a közösségi hálón.

A Foo Fighters új, különleges, kísérleti EP-je, a Dream Widow épp Hawkins halálának napján jelent meg. A zenekar tagjai pár hónapja egy játékfilmet is forgattak, amelyben színészekként szerepelnek.

Bevezető

Tragikus hirtelenséggel 50 évesen elhunyt Taylor Hawkins, a Foo Fighters zenekar tagja, a mai rockzene egyik legkarizmatikusabb, legismertebb dobosa. Halálának körülményeiről egyelőre semmit sem tudni.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment