Search by category:
Egyéb kategória

Ami foglalkoztat a VASÁRNAPBAN: A háztartások 2/3-a szegényebb

Ami foglalkoztat a VASÁRNAPBAN: A háztartások 2/3-a szegényebb
Récsei Noémi
2021. 01. 25., h – 10:28

2021. január 25., hétfő – 10:28
ami foglalkoztat

Friss ikon
Off

Törzs

A Focus Közvéleménykutató Ügynökség felmérése szerint a Covid-válság gazdasági hatásai leginkább a kis jövedelmű háztartásokat sújtották, mert az ezekben élők többnyire alacsony képzettségűek, és elsősorban tőlük váltak meg a munkaadók. Martin Slosiarik, a Focus igazgatója szerint pont ezek a háztartások azok, amelyek könnyen eladósodnak, sőt gyakran magas kamatokkal gyorskölcsönöket vesznek fel, így még nagyobb gödörbe kerülnek.

A 18 és 60 év közöttiek hány százaléka rendelkezik anyagi tartalékkal? A banki hitelt törlesztő háztartások hány százalékának csökkent a jövedelme? Milyen ez az arány a vállalkozók esetében? Hányan kérték tavaly a hiteltörlesztés halasztását? Mikor volt legutóbb ennyi munkanélküli Szlovákiában? Mely országrészeket érinti leginkább a munkanélküliség növekedése? Hogyan érhetjük el egyénként, hogy hónap végén maradjon valami a pénztárcánkban?

Ezekre a kérdésekre is választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Vrabec Mária és Récsei Noémi összeállítását.

Bevezető

Tavaly az elbocsátások, bezárások, csökkentett munkaidős alkalmazások miatt a munkavállalók 8%-a veszítette el a teljes jövedelmét, 11%-a annak jelentős, 21%-a pedig kisebb részét.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment