Search by category:
Egyéb kategória

Téma a VASÁRNAPBAN: Így segítünk a korona idején

Téma a VASÁRNAPBAN: Így segítünk a korona idején
Récsei Noémi
2021. 01. 25., h – 10:23

2021. január 25., hétfő – 10:23
téma

Friss ikon
Off

Törzs

Tavasszal, a járvány első hulláma idején szinte minden önkormányzat gondolt a magányos, elszigetelten élő vagy karanténba kényszerült emberekre, és felajánlotta a bevásárlás, a gyógyszerkiváltás lehetőségét. Most kevesebb településen van erre lehetőség – a polgármesterek szerint azért, mert igény sincs.

Vannak települések, ahol kérni is nehéz volna, mert az önkormányzati hivatalok is bezártak, az alkalmazottak szintén otthonról dolgoznak. De mivel az emberek találékonyak, és minden helyzetben meglátják a lehetőséget, ezekben a falvakban általában a helyi boltok tulajdonosai ajánlották fel, hogy szükség esetén házhoz szállítják az árut. Az alapvető létszükségletekhez azonban nemcsak a betevő falat, a megértő, vigasztaló emberi szó is hozzátartozik.

Hogyan gondolnak az önkormányzatok a magányos, elszigetelten élő vagy karanténba kényszerült emberekre? Mit mond Balkó Róbert koloni polgármester, Porubský Beáta, a Köbölkúti Önkormányzati Hivatal vezetője, Czap Lýdia Mátyócvajkóc polgármestere, Farkas Iván muzslai polgármester, Nagy László, a Tornaljai Városi Hivatal elöljárója, Tomáš Holúbek, a nyitrai polgármester szóvivője? Hogyan küzdenek a túlélésért a kisboltok? Hogy terhelik le az önkormányzatokat a tesztelések? Milyenek a közegészségügyi hivatal temetésekre vonatkozó irányelvei? Miért növekedett meg a hamvasztások száma? Hány áldozatot követelt 2020-ban Szlovákiában a járvány?

Vrabec Mária ezeknek a kérdéseknek is utánajárt, elolvashatják a már megvásárolható Vasárnapban.

Bevezető

Vrabec Mária magyar települések hivatalvezetőit kérdezte meg országszerte, mi az, amiben a lakosság számíthatnak a segítségükre.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment