Search by category:
Egyéb kategória

Az ukrajnai menekülteket segítő központ nyílt Pozsonyban

Az ukrajnai menekülteket segítő központ nyílt Pozsonyban
Hegedűs Norbert
2022. 03. 28., h – 10:49

2022. március 28., hétfő – 10:49
Friss ikon
Off

Törzs

Szükség esetén naponta akár 2500 embert is ki tudnak szolgálni a központban. Az étkeztetésen kívül a szükséges információkat is megkapják itt a menekültek, kitölthetik a megfelelő dokumentumokat és pihenőhelyet is kialakítottak itt a számukra. Ideiglenes idegenrendészeti központot is kialakítottak.

A menekültek orvosi, jogi, pszichológiai és szociális segítséget kaphatnak, akinek anyagi nehézségei vannak, ellátást igényelhet. A gyerekeknek játszósarkot alakítottak ki. Nonprofit szervezetek aktivistái és az állami hivatalok képviselő segítik a rászorulókat.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Bottova utcai egykori ideiglenes buszpályaudvar épülete logisztikai és közlekedési szem-pontból is ideális hely a központ működtetésére.

Bevezető

Nagy kapacitású segítőközpont nyílt Pozsonyban az ukrajnai menekültek számára. Az állami, a non-profit és a magánszektorral együttműködve hozta létre a központot a fővárosban, a Bottova utcai egykori ideiglenes buszpályaudvar helyiségeiben. A központ éjjel-nappal nyitva lesz, és mindenben segíti a menekülteket – jelentették be a főváros és az állam képviselői a hétfői sajtótájékoztatón.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment