Search by category:
Egyéb kategória

Bíróság dönt a bedrogozott szlovák sofőrről, aki két biciklist gázolt halálra

Bíróság dönt a bedrogozott szlovák sofőrről, aki két biciklist gázolt halálra
Sudár Éva
2022. 03. 29., k – 08:50

2022. március 29., kedd – 08:50
Friss ikon
Off

Törzs

A vád szerint a 36 éves szlovák férfi pár nappal előtte szabadult egy szlovák börtönből tavaly októberben, s úgy ült be hajnalban a volán mögé, hogy előtte kábítószert, kannabinoidot, amfetamint és metamfetamint fogyasztott.  

Szlovákiából jött és Jánossomorján át haladt. Jobbra tartva rátévedt a kerékpársávra, egy 20 éves lány biciklizett arra. A bódult sofőr elgázolta,  s a nő a helyszínen meghalt. Ezután a szívtelen férfi meg sem állt, elhajtott a helyszínről. 

Alig másfél órával később Mosonmagyaróváron járt autójával, s jobbról előzte a kocsisort, ami a piros lámpa miatt lépésben haladt. Megint ráhajtott a jobbra lévő kerékpárútra, és a borzalmas esemény megismétlődött. Egy 49 éves férfi biciklizett erre, az ámokfutó elütötte, és megint nem állt meg, nem volt kíváncsi rá, hogy segíthet-e, elhajtott. A második áldozat két héttel később halt meg. 

A sofőrt még aznap reggel, állampolgári bejelentés alapján fogták el, most is letartóztatásban van. Az ügyészség halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és minősített segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat. A halmazati szabályok alapján vele szemben 12 év szabadságvesztés büntetés is kiszabható. Emellett az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat tiltsa el a járművezetéstől, valamint utasítsa ki Magyarország területéről. 

Az Új Szó korábban többször is írt a megdöbbentő tragédiáról és az eljárás kezdetéről.

Bevezető
Jánossomorja-Mosonmagyaróvár |

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség a szlovák sofőr ellen, aki bedrogozott állapotban hajtott át Jánossomorján és Mosonmagyaróváron, s két kerékpárost halálra gázolt, majd elhajtott  helyszínről. 

Település / hely
Jánossomorja-Mosonmagyaróvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Laczó Balázs

Read More

Post Comment