Search by category:
Egyéb kategória

Egy ország kihasználja az akciós orosz olajat

Egy ország kihasználja az akciós orosz olajat
Balaskó Réka
2022. 03. 29., k – 08:03

2022. március 29., kedd – 08:30
Friss ikon
Off

Törzs

Az Egyesült Államok és Kína után India a harmadik legnagyobb olajfogyasztó, amelynek több mint 80 százalékát importálják. Az ország 2021-ben mintegy 12 millió hordó olajat vásárolt Oroszországtól, ami az importjának mindössze 2 százalékát teszi ki – írja a BBC.

Az ország januárban és februárban még nem importált az orosz olajból, de azóta már 6 millió hordóról adott le rendelést – közölte a BBC a Kpler termékkutató csoport nyomán.Az indiai kormány szerint az olajimportjában ez „még mindig csak egy csepp, szó szerint egy csepp egy nagyobb vödörben” .

Az orosz nyersolajnak azután esett le az ára, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. A Kpler elemzői szerint a pontos ár nem ismert, de annyit tudni lehet, hogy az orosz Urals a Brent nyersolajhoz képest hordónként 30 dollárral kevesebbet kér. Matt Smith elemző hozzátette, az árengedmény azt eredményezheti, hogy Kína és India felvásárolja az orosz nyersolaj egy részét.

Bevezető

Oroszország a nyugati szankciók miatt akciós olajat kínál újabb vásárlóknak – egy ország pedig nem tétovázott és úgy tűnik, él az ajánlattal. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment